ІНФОРМАЦІЯ ПРО РІШЕННЯ ТА РОЗПОРЯДЖЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ (АМКУ)

Опубліковано 18 грудня 2018 року о 16:48

Надано дозвіл компанії «BOCE (HONG KONG) CO., LIMITED» (м. Ваньчай, Гонконг, Китайська Народна Республіка) на придбання акцій ПАТ «ФОНДОВА БІРЖА ПФТС» (м. Київ), що забезпечує перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.

Оштрафовано суб’єкт господарювання у складі ТОВ «ВС ЕНЕРДЖІ ІНТЕРНЕЙШНЛ Україна» (м. Київ) і компанії «VS EnergyInternational N.V.» (м. Амстердам, Нідерланди) на 1 000 000 грн. за вчинення порушення передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття контролю над ПАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго» шляхом створення ситуації, при якій більше половини посад членів наглядової ради ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» і суб’єктів господарювання, пов’язаних відносинами контролю з компанією «VSEnergy International N.V.», обіймають одні й ті самі особи, без отримання відповідного дозволу органів Комітету, наявність якого необхідна. Відповідні дозволи надано.

Оштрафовано адвоката на загальну суму 17 800 грн. за вчинення двох порушень (по 8 900 грн. за кожне порушення) передбачених пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації Антимонопольному комітету України на вимогу державного уповноваженого Комітету у встановлені ним строки.

Закрито провадження у справі про порушення ПАТ «Українська залізниця» (м. Київ) Закону України «Про захист економічної конкуренції», передбаченого пунктом 2 статті 50 та пунктом 1 частини другої статті 13, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку запірно-пломбувальних пристроїв шляхом встановлення таких умов їхньої реалізації, які не можливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

Закрито провадження у справі про порушення ПАТ «Державний ощадний банк України» Закону України «Про захист економічної конкуренції», передбаченого частиною першою статті 13, пунктом 2 статті 50, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з ведення пенсійних рахунків військових пенсіонерів шляхом вчинення дій, що могли призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Оштрафовано ПрАТ «Електромотор» на 1 052 000 грн. за вчинення порушення передбаченого статтею 15 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді обмеження імпорту кормоподрібнювачів на митну територію України, з використанням деклараційного патенту від 15.08.2005 № 8732 на корисну модель «Подрібнювач», який було одержано неправомірно, що підтверджено судовим рішенням, яке набрало законної сили.

Оштрафовано ТОВ «Тайпа Компані» на 34 920 грн. за вчинення порушення передбаченого пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації на вимогу державного уповноваженого Антимонопольного комітету України у встановлений ним строк.

Оштрафовано ТОВ «Юбіт Груп» на 6 080 грн. за вчинення порушення передбаченого пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації на вимогу державного уповноваженого Антимонопольного комітету України у встановлений ним строк.

Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу виконавчого комітету Львівської міської ради щодо державної підтримки комунальної установи «Інститут міста» на виконання статутних завдань із розробки та реалізації стратегії міста, проведення тренінгів і надання аналітичної підтримки у процесі створення та реалізації стратегії.

Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Департаменту комунального господарства Харківської міської ради щодо державної підтримки спеціалізованого комунального господарства «Харківзеленбуд» з метою сприяння окремим видам господарської діяльності.

Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Департаменту комунального господарства Харківської міської ради у формі субсидій та поточних трансфертів, капітальних трансфертів та внесків у статутні капітали КП «Міськсвітло».

Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Пирятинської міської ради щодо надання послуг з благоустрою міста.

Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Ужгородської міської ради щодо встановлення ставок земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлення про державну допомогу Управління культури виконавчого комітету Криворізької міської ради щодо надання фінансової підтримки комунальному підприємству ТРК «Рудана».

Прийнято рішення за результатами розгляду повідомлень про державну допомогу Управління культури виконавчого комітету Криворізької міської ради щодо надання підтримки КП «Криворізький академічний театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху», КП «Криворізький міський театр ляльок», КП «Криворізький академічний міський театр драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux