В АМКУ відбулося сьоме засідання наглядової ради Проекту Twinning

Опубліковано 23 квітня 2018 року о 16:47

20 квітня 2018 року в Антимонопольному комітеті України відбулося сьоме засідання наглядової ради Проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Антимонопольного комітету України з проведення досліджень ринків та ефективності застосування конкурентного законодавства з метою наближення до стандартів ЄС».

Описание: D:\NEW_PortalManager-AMKUMOD\1.0.6.1.0.2.0\Temp\TempHtml.files\PM987image002.jpgГолова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв у своїй вступній промові підкреслив важливість здійснених заходів у рамках звітного кварталу, які дали змогу представникам Комітету у своїй роботі, спільно з експертами застосувати найкращі європейські практики. Також було представлено для затвердження протокол шостого засідання Наглядової ради Проекту.

Учасників засідання привітав керівник Проекту від Федеративної Республіки Німеччина Вольф-Дітер Плессінг, який висловив подяку європейським експертам за плідну співпрацю, а також  підтримку у зміцненні інституціонального потенціалу Антимонопольного комітету України з метою підвищення ефективності правозастосування конкурентного законодавства та здійснення досліджень ринків задля розвитку конкуренції у важливих секторах національної економіки

Постійний радник Проекту Вольфган Якобі спільно з керівниками компонентів Twinning від Антимонопольного комітету України представили квартальний звіт Проекту, окресливши реалізовані заходи за усіма компонентами Проекту та визначивши плани на наступний квартал.

Хосе Мануель Ернандес, перший секретар Представництва ЄС в Україні, програма «Конкурентна політика і енергетичні ринки» та координатор проектів «Конкуренція та економічні питання» Представництва ЄС в Україні Ірина Губарець представили коментарі місії Європейської Комісії, спрямованої на оцінку результатів проекту Twinning. Зокрема, наголосили на позитивних змінах, які відбулися стосовно планування діяльності та важливості розробки критеріїв системи моніторингу результатів роботи для досягнення завдань Проекту. Представники Представництва ЄС в Україні  запропонували розробити низку заходів із метою підвищення інформаційної кампанії щодо результатів роботи Проекту Twinning.

У заході також взяли участь співкерівник проекту від Литовської Республіки Шарунас Кезераускас, Голова конкурентного відомства Литовської Республікипредставники Антимонопольного комітету Українипредставники Німецького товариства міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH), Центру адаптації державної служби до стандартівзавідувач сектору координації Twinning відділу управління проектами Юлія Федина.

Для довідки:

Метою проекту є надання допомоги у захисті та розвитку конкуренції шляхом гармонізації правозастосування та адвокатування конкуренції зі стандартами ЄС через тісну співпрацю національного конкурентного відомства з конкурентними відомствами країн-членів ЄС.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux