Юрій Терентьєв виступив на IX Щорічній конференції корпоративних юристів

Опубліковано 23 квітня 2018 року о 18:37

20 квітня 2018 року Голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв взяв участь у IX Щорічної конференції корпоративних юристів, організованої  Асоціацією правників України, виступивши з презентацією «Типові помилки у взаємовідносинах приватного сектору з АМКУ та як зробити правильні висновки (погляд колишнього інхауса.

Описание: D:\NEW_PortalManager-AMKUMOD\1.0.6.1.0.2.0\Temp\TempHtml.files\PM307image002.jpgГолова Комітету наголосив на важливості постійної активної взаємодії державних органів із бізнесом та АМКУ, зокрема, зазначивши про зростання ступеня довіри до очолюваного відомства впродовж 2,5 років. Ключова мета Комітету лишається незмінноюставати більш ефективним, професійним та прозорим органом у системі державних органів влади, що якісно виконує покладені на нього функції.

На підтвердження цієї думки Голова навів один із показових прикладів: «Не дивлячись на те, що у травні 2016 року було збільшено порогові показники контролю за концентраціями, кількість опрацьованих концентрацій у 2017 році зросла до 666. При чому понад 50% склали саме вітчизняні угоди. Суттєве зростання заявлених «вітчизняних» концентрацій свідчить про довіру до АМКУ та підвищення культури ведення бізнесу в цілому».

Голова Комітету наголосив на можливості бізнесу у передбачений законом спосіб отримувати консультації від експертів АМКУ, зокрема, шляхом подання заяви про надання висновків у формі рекомендаційних роз'яснень. Такі роз’яснення відповідно до норм чинного законодавства можуть бути надані суб’єктам господарювання відносно антиконурентних узгоджених дій, які можуть бути дозволені, зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку, поширення інформації, що вводить в оману. Крім того, до Комітету можна звернутись з приводу порушення законодавства про захист економічної конкуренції, антикорупційного законодавства (за умови ймовірного залучення працівників АМКУ), долучитись до програми звільнення від відповідальності (liniency) в процесі розслідувань, ініційованих Комітотом, взяти участь у публічних громадських обговореннях в процесі нормотворчої діяльності, записатись на особистий прийом громадян.

У І сесії IX Щорічної конференції корпоративних юристів (юрисконсультів) також взяли участь Олексій Філатов, заступник Глави Адміністрації Президента України, Артем Ситник, директор Національного антикорупційного бюро України, Сергій Шкляр, заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби, Тимур Хромаєв, голова НКЦПФР.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux