Відбулося 12-те засідання наглядової ради Проекту ЄС Twinning

Опубліковано 21 лютого 2023 року о 15:14

Фіналізація розробки законодавчої бази, необхідної для реалізації другого етапу реформи антимонопольного законодавства, підготовка відповідних підзаконних актів та результати серії навчальних тренінгів для фахівців комітету: головні здобутки співпраці Антимонопольного комітету України та Проекту ЄС Twinning за три попередніх місяці. 12-те засідання наглядової ради є останнім в рамках співпраці з зазначеним проектом, що тривав три роки.

Голова Антимонопольного комітету та лідерка проекту з українського боку Ольга Піщанська подякувала експертам за плідну роботу, попри складні умови та необхідність вносити корективи в раніше узгоджені плани.

«Щодо правової бази до другого етапу реформи конкурентного законодавства, то наразі цей документ, завдяки нашій спільній роботі, перебуває на завершальній стадії підготовки. І це ще більше укріплює наші наміри розпочати втілення другого етапу реформи в цьому році. Щодо поточного статусу нашого ключового для реформи законопроекту № 5431, то ми наразі продовжуємо активно контактувати з народними депутатами та урядом задля прискорення процесу розгляду документу у парламенті в другому читанні», – зазначила Ольга Піщанська.

Голова Конкурентного відомства Литви та лідер проекту з боку європейських партнерів Шарунас Касераускас наголосив, що навіть у складних умовах АМКУ продемонстрував суттєві результати:

«Незважаючи на всі труднощі Комітет залишився у змозі розробляти багато законодавчих документів. І хоча зараз заключне засіданні наглядової ради проекту, але загалом наша співпраця не завершується. Ми готові допомагати вам і надалі, скільки це буде потрібно», – запевнив Шарунас Касераускас.

Також партнери проекту висловили сподівання, що ключовий для антимонопольної реформи законопроект №5431 буде ухвалений парламентом вже найближчим часом, а до того моменту триватиме його активна адвокація.

Заключний Захід щодо підсумку результатів спільної роботи АМКУ з проектом Twinning за три роки відбудеться 22 лютого 2023 року. Під час зустрічі обговорюватимуться загальні напрацювання проекту та їхня ефективність. У заході візьмуть участь представники АМКУ, Проекту, народні депутати України та представники інших органів влади.

Довідково: Проект ЄС Twinning «Підтримка Антимонопольного комітету України у подальшому наближенні юридичної і процесуальної практик антимонопольного контролю за концентраціями у ЄС» стартував у травні позаминулого року. Його мета – наблизити роботу АМКУ до кращих європейських стандартів захисту конкуренції. Проект фінансується ЄС за підтримки Ради з конкуренції Литви, Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини й Ради з конкуренції Румунії.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux