«Не чекайте, дійте уже зараз»: голова Антимонопольного комітету України закликала світову конкурентну спільноту протидіяти російській агресії

Опубліковано 22 березня 2022 року о 13:17

Ольга Піщанська під час онлайн зустрічі голів конкурентних відомств Регіонального центру з конкуренції ОЕСР (OECD-GVH RCC) 22 березня, подякувала голові центру з конкуренції ОЕСР Фредеріку Дженні та всій команді організації за підтримку України й швидку реакцію на агресію щодо нашої держави. А саме – за призупинення участі представників Росії та Білорусі у роботі органів ОЕСР, зокрема – у Комітеті з питань конкуренції.

Вона також закликала колег долучатися до єдиного фронту економічного спротиву агресору та сприяти виключенню Росії з усіх інших світових об’єднань й організацій.

«Ми закликаємо вас до цього, бо лише такі інструменти дадуть змогу зупинити військові дії агресора та не дозволять йому просуватися далі й  підсилюватися. Я вас закликаю – не чекайте, дійте уже зараз! Кожен день у ваших мирних країнах рівняється року жахливих випробувань в Україні. Це -сотні нових жертв і багатомільйонні збитки для України», - зазначила Ольга Піщанська. 

Вона наголосила, що слабка реакція світової спільноти на анексію Криму та захоплення частини Донбасу Росією у 2014 році дала агресору можливість готуватися до подальшого вторгнення в Україну. Також вона закликала колег не довіряти державі, що порушує усі міжнародні правила й договори, діючи лише у власних інтересах.

Голова Антимонопольного комітету зазначила, що зараз уряд України робить все можливе для відновлення функціонування економіки та підтримки бізнесу, зокрема, знижує податки та запроваджує нові кредитні програми.

Ольга Піщанська висловила впевненість, що Україна обов’язково переможе у війні і надалі зробить усе необхідне, щоб стати повноправним членом європейського суспільства. Серед цілей – і отримання статусу асоційованого члена, а надалі - повноправного учасника Комітету з питань конкуренції ОЕСР.

Своєю чергою Фредерік Дженні відзначив, що світова спільнота співчуває трагедії українців та подумки підтримує наш народ.

Під час самої ж зустрічі голів конкурентних відомств Регіонального центру з конкуренції ОЕСР йшлося про ситуацію, що нині склалася у світовому конкурентному середовищі, про глобальні виклики щодо конкуренції, такі як транскордонні картелі тощо. Серед іншого зазначалося, що важливим питанням для міжнародного співробітництва є зростання кількості країн-учасниць міжнародної правової системи та спрощення обміну між ними інформацією, зокрема – конфіденційною. 

Нагадаємо, Організація економічного співробітництва та розвитку – об'єднує 37 країн світу.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux