«Ваша підтримка допомагає зберегти дух Комітету»: відбулася робоча зустріч голів конкурентних відомств України та Польщі

Опубліковано 05 квітня 2022 року о 13:47

Україна вдячна польській стороні за допомогу вимушеним переселенцям та підтримку позиції нашої держави щодо необхідності виключення агресора росії з усіх статусних світових економічних організацій, зокрема – і тих, що стосуються конкуренції. Про це заявила голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська під час робочої онлайн-зустрічі з президентом Офісу захисту конкуренції та споживачів Польщі Томашем Хрустни.

«Ми відчуваємо цю щиру підтримку, ми це дуже цінуємо… Окремо хочу подякувати вашому відомству за те, що ви не лише прихистили кількох наших співробітників з небезпечних регіонів, а й забезпечили для них умови для дистанційної роботи. Ваша підтримка допомогла нам зберегти дух Комітету і продовжити роботу навіть під час війни», – підкреслила Ольга Піщанська.

Голова АМКУ розповіла польському колезі про особливості роботи відомства в умовах воєнного стану. За її словами, хоча наразі Комітет і зупинив розгляд справ та заяв, але продовжує слідкувати за ситуацією на ринках. Окрема увага приділяється компаніям, бенефіціарними власниками яких є представники країни-агресора.

За словами Ольги Піщанської, АМКУ продовжує роботу щодо реалізації реформи конкурентного законодавства, а також розпочинає працювати над майбутньою оцінкою стану конкуренції на післявоєнних ринках.

«Те, якою буде економіка після війни, якими стануть повоєнні ринки – дуже важливе питання. Ми повинні бути готовими до того, як вони зміняться. Зараз, перш за все, необхідно створити умови для відновлення та підтримки роботи бізнесу в Україні. Днями, наприклад, ми розробили детальні рекомендаційні роз’яснення щодо здійснення концентрацій», – поділилася інформацією Ольга Піщанська. 

За її словами, АМКУ має на меті отримання статусу асоційованого члена у Комітеті з конкуренції Організації економічної співпраці та розвитку (ОЕСР), відтак досвід польських колег щодо цього питання буде дуже корисним. Активно українське конкурентне відомство працює і у напрямку розвитку сфери щодо державної допомоги. 

Своєю чергою Томаш Хростний зауважив, що польська сторона готова і надалі підтримувати українських колег усіма наявними інструментами. Зокрема, голова польського конкурентного відомства запропонував посилення співпраці щодо обміну інформацією та досвідом, стажування співробітників АМКУ у Польщі тощо.

«Ми до ваших послуг! Якщо вам потрібна якась інформаційна підтримка, забезпечення матеріалами – ми готові надати вам їх. Якщо вам потрібна фінансова або технічна підтримка – ми будемо готові сприяти вирішенню цього питання», – зазначив Томаш Хрустни.

Керівники українського та польського конкурентних відомств резюмували, що посилення обміну досвідом та інформацією допоможе АМКУ швидко ефективно реагувати на виклики, зокрема й ті, що ставитимуть перед Україною війна та післявоєнний період.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux