В АМКУ продовжується інвентаризація програм підтримки суб’єктів господарювання

Опубліковано 19 липня 2024 року о 16:14

В Комітеті продовжується цикл нарад з питань інвентаризації програм підтримки суб’єктів господарювання за рахунок ресурсів держави чи місцевих ресурсів, які існували на день набрання чинності Законом України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

17 липня 2024 року відбулась робоча зустріч з представниками Міністерства оборони України.

Під час зустрічі було детального обговорено механізм та мета реалізації заходу підтримки, що може містити ознаки державної допомоги, яка існувала на день набрання чинності Законом, а саме звільнення від оподаткування, передбачене Податковим кодексом України.

Крім того, представниками Комітету було додатково роз’яснено положення Закону щодо непоширення дії Закону на підтримку у сфері виробництва зброї і військового спорядження для потреб Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Також з представниками Міноборони було обговорено заходи з підтримки закладів фізичної культури та спорту, що перебувають у підпорядкуванні міністерства.

А сьогодні, 19 липня 2024 року, було проведено робочу зустріч за участю представників Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. До зустрічі також долучились експерти проєкту «Узгодження правил і практик конкуренції та державної допомоги із законодавством ЄС (COMPASA)».

Під час зустрічі було обговорено механізми та цілі реалізації програм підтримки, що можуть містити заходи державної допомоги, та за якими потенційним відповідальним центральним органом виконавчої влади є Міндовкілля. Зокрема, потенційні програми підтримки стосуються реалізації заходів у сфері охорони навколишнього природного середовища, розвитку водного господарства, а також сфери геологічного вивчення та раціонального використання надр.

Працівниками Комітету було зазначено, що у разі включення обговорених заходів підтримки до реєстру чинної державної допомоги, такі заходи мають відповідати вимогам Угоди про асоціацію та бути реалізовані з урахуванням аcquis ЄС у сфері державної допомоги, зокрема, щодо клімату, захисту навколишнього природного середовища та енергетики.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux