В АМКУ підбили підсумки роботи міжобласних тервідділень за півріччя

Опубліковано 19 липня 2024 року о 16:42

Нараду системи органів Антимонопольного комітету України за результатами діяльності міжобласних територіальних відділень у 1 півріччі 2024 року провів 19 липня Голова АМКУ Павло Кириленко. У ній взяли участь керівники центрального апарату та МТВ Комітету.

Учасники наради ознайомились з рейтинговою оцінкою результатів діяльності міжобласних територіальних відділень, порівняли результати роботи МТВ за звітний період з 1 півріччям 2023 року. Розглянули стан виконання основних завдань і ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності, а також приклади типових недоліків та порушень , які допускають МТВ Комітету під час розгляду справ та заяв про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Саме робота над помилками, а також окреслення шляхів їх усунення і чітке бачення загальної картини роботи відділень є метою таких заходів. Попередня нарада системи АМКУ в такому форматі проводилась в лютому. А вже цього разу і доповідачі, і представники керівництва Комітету звертали увагу на позитивні зрушення в роботі МТВ за останні пів року, наводились і відповідні статистичні дані. Втім, показники, проаналізовані на нараді, свідчать і про необхідність посилення ефективності на низці напрямів.

«Аналізуючи роботу відділень, відійшли від формалізму: усі показники відображають реальну практичну роботу та, зокрема, її економічний ефект», - наголосив Павло Кириленко.

На нараді йшлося і про дотримання термінів проведення досліджень, і про стан супроводження МТВ справ у судах та вжиті заходи щодо виконання рішень, прийнятих органами Комітету.

Особлива увага була зосереджена на необхідності завершити справи, розгляд яких триває понад два роки. Це одне з ключових завдань, яке МТВ мають виконати протягом цього року, а в окремих найскладніших випадках - не пізніше першого кварталу 2025-го.

Звертаючись до керівників міжобласних тервідділень, Голова АМКУ зазначив, що центральний апарат Комітету завжди готовий забезпечити методичну допомогу співробітникам МТВ - за напрямами, де найбільша кількість порушень.

«Практику загальних нарад системи органів АМКУ продовжимо і надалі: вони доводять свою ефективність і є гарним стимулом для підвищення якості роботи, усунення помилок і недопущення їх у майбутньому, - підсумував Павло Кириленко.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux