Наглядова рада проєкту Twinning провела шосте засідання

Опубліковано 22 вересня 2021 року о 17:34

Cьогодні, 22 вересня, у форматі онлайн відбулася чергова, уже шоста зустріч Наглядової ради проєкту Twinning «Підтримка Антимонопольного комітету України в подальшому наближенні законодавства, процедур та правозастосування до практик ЄС у сфері антитрасту та контролю за концентраціями». 

На початку засідання голова Антимонопольного комітету України та лідерка проєкту з українського боку Ольга Піщанська перерахувала основні напрямки роботи, здійсненої за підтримки європейських партнерів за минулий звітний період – три місяці.

«Безумовно, важливим досягненням наразі є ухвалення парламентом у першому читанні законопроєкту №5431, підготовленого народною депутаткою Роксоланою Підласою за підтримки наших європейських колег. Ми в АМКУ наразі готуємося до участі у круглому столі, щоб обговорити поправки, подані до цього документу. Також протягом звітного періоду ми здійснили низку експертних місій. Серед ключових – з проблемних питань на ринках фармацевтики та медіа. А також – щодо особливостей розрахунку штрафних санкцій у європейських конкурентних відомствах», - розповіла голова АМКУ.

Ольга Піщанська повідомила про схвалення плану тренінгів із комунікацій та адвокації, що їх підготували та проводитимуть для співробітників Комітету та територіальних відділень фахівці з ЄС.

«Я вдячна партнерам за їхню працю і професійний внесок у реалізацію нашого спільного проєкту та конкурентної реформи в цілому. Я впевнена, що уже незабаром ми зможемо вийти на стабільне «плато» - значний результат і надалі просуватися вперед швидшими темпами», - сказала голова АМКУ.  

Коментуючи загальний стан реалізації проєкту,  радник Twinning Шарунас Паярскас зазначив, що через карантинні обмеження довелося значно скоротити кількість безпосередніх місій до Києва, відтак – певним чином - зекономити бюджет проєкту. Водночас за його словами, ці ж обмеження дещо уповільнили реалізацію намічених планів.

Лідер проєкту зі сторони партнерів з розвитку Шарунас Касераускас висловив думку, щодо ймовірності продовження тривалості проєкту.

«Можливо нам потрібно розглянути варіант щодо продовження проєкту. Оскільки наразі ми бачимо, що навряд чи вдасться реалізувати усі намічені плани з огляду на пандемію, та перешкоди, які вона створює. Також ми маємо брати до уваги темпи роботи Верховної Ради. Ми будемо сподіватися, що парламент уже незабаром ухвалить законопроєкт №5431», - зазначив Шарунас Касераускас.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо результатів роботи, обговорили та затвердили плани на наступний квартал і домовилися про наступну звітну зустріч в середині грудня 2021 року.  

Нагадаємо, проєкт стартував у травні минулого року та має на меті наблизити роботу АМКУ до кращих європейських стандартів захисту конкуренції.  Він реалізується за підтримки Ради з конкуренції Литви,  Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини й Ради з конкуренції Румунії. Загалом розрахований на два роки й фінансується Європейським Союзом.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter 





 


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux