«Конкуренція є тоді, коли є свобода»: відбулося восьме засідання наглядової ради проєкту ЄС Twinning

Опубліковано 12 квітня 2022 року о 14:21

Війна проти України внесла корективи у роботу проєкту ЄС Twinning «Підтримка Антимонопольного комітету України в подальшому наближенні законодавства, процедур та правозастосування до практик ЄС у сфері антитрасту та контролю за концентраціями», однак європейські колеги рішуче налаштовані продовжувати та посилювати співпрацю. У вівторок відбулася чергова, восьма, зустріч Наглядової ради проєкту.

Голова Антимонопольного комітету України та лідерка проєкту з українського боку Ольга Піщанська наголосила, що Україна щиро вдячна за підтримку Представництву ЄС та усім партнерам: 

«Для нас дуже важливо продовжувати роботу та вдосконалювати нашу законодавчу базу до рівня Європейського Союзу. Звичайно, війна внесла певні корективи. Однак дуже важливо, що партнери залишаються з нами. Завдяки цьому ми маємо досягнення не лише у довоєнний період, а і впродовж нього та разом рухаємося до перемоги на усіх фронтах… Це нас надихає, посилює нашу віру», - зазначила голова АМКУ. 


Ольга Піщанська нагадала партнерам, що основоположний для конкурентної реформи законопроєкт №5431, над яким українські законотворці працювали спільно з європейськими партнерами, вже рекомендований профільним парламентським комітетом до ухвалення у другому читанні. Це дало можливість розпочати підготовку підзаконних актів до законопроекту, а також - роботу над другим етапом реформи конкурентного законодавства України.

Голова Конкурентного відомства Литви та лідер проєкту з боку європейських партнерів Шарунас Касераускас висловив повагу до стійкості України та українців:

«Я захоплююся вашою сміливістю та натхненням у всьому, що ви робите і я дуже вдячний вам за це. Захоплююся боротьбою, яку ви ведете в тилу і на передовій. Також я захоплююся тим, що ви продовжуєте працювати разом з колегами. Для мене це означає, що ви бачите перемогу як єдине можливе завершення цієї війни… Конкуренція є тоді, коли є свобода. Цю свободу ви зараз виборюєте і ми будемо залишатися з вами стільки, скільки потрібно», – зазначив Шарунас Касераускас.


Свою підтримку Україні висловили й інші учасники засідання:

«Дозвольте висловити нашу повну солідарність з Україною та Комітетом, який за умов російської агресії продовжує працювати. Це дійсно вражає. Ми бачимо вашу стійкість та відданість проєкту Twinning, незважаючи на війну. Ми свідомі того, що існують складнощі з продовженням реалізації цього проєкту. Але ми бачимо готовність та бажання Комітету продовжувати роботу над розробкою проєктів документів», - підкреслив менеджер з питань економічної політики, Секція з питань конкуренції, приватизації та державних підприємств Представництва ЄС в Україні Панагіотіс Стамоуліс. 

Під час засідання учасники заслухали звіт стосовно реалізації проєкту ЄС Twinning за минулий період, ухвалили рішення щодо продовження проєкту на 9 місяців та затвердили план на наступний квартал. 

Нагадаємо, цей проект стартував у травні минулого року та розрахований на два роки. Його мета - наблизити роботу АМКУ до кращих європейських стандартів захисту конкуренції. Проект фінансується ЄС за підтримки Ради з конкуренції Литви, Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини й Ради з конкуренції Румунії.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux