АМКУ та Єврокомісія обговорили співпрацю з в рамках майбутнього кандидатства України

Опубліковано 22 червня 2022 року о 20:57

Посилення співпраці між Антимонопольним комітетом України та Генеральним Директоратом з конкуренції Європейської комісії, зокрема - у напрямку консультацій, обміну досвідом і стажування співробітників у ЄК обговорили сьогодні голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська та начальник Відділу міжнародного співробітництва Генерального Директорату Європейської Комісії з конкуренції Едді де Шміттером. У зустрічі також взяв участь державний уповноважений АМКУ Сергій Шершун

Найбільше уваги колеги приділили обговоренню питань, що стосуються умов майбутньої інтеграції України до Європейського союзу, зокрема, всебічного виконання нашою країною зобов’язань в рамках отримання статусу кандидата у ЄС.  

«Цей статус ставить перед нами нові виклики. Дуже багато стосуються необхідності завершення уніфікації українського законодавства. З паном де Шміттером ми обговорили, зокрема, імплементацію Директиви ECN+ та Регламенту 2022/720 щодо вертикальних узгоджених дій. Домовилися про створення регулярного каналу для консультацій в цьому напрямку з нашими європейськими колегами», – розповіла голова АМКУ. В той же час учасники зустрічі погодилися, що більш деталізований план дій має ухвалюватися уже після ухвалення самого рішення щодо кандидатства.   

Водночас держуповноважений Сергій Шершун відзначив важливість стажування працівників АМКУ у ЄК для швидкого та ефективного переходу конкурентного відомства України на роботу за європейськими стандартами. Також, за його словами, окрім законодавчих змін, інтеграція з ЄС неможлива без відновлення та посилення економічного потенціалу України.

Також сьогодні, 22 червня, керівництво АМКУ провело дружню зустріч з колегами з конкурентного відомства Литви: головою Шарунасом Касераускасом та його заступницею Ірмою Урмонайте. Говорили про наступні перспективи спільного проекту міжнародної технічної допомоги Twinning «Підтримка Антимонопольного комітету України у подальшому наближенні юридичної і процесуальної практик антимонопольного контролю за концентраціями у ЄС». Також розмова стосувалася поточних перспектив законопроєкту № 5431, основоположного законодавчого акту для першого етапу конкурентної реформи в Україні.

Нагадаємо, делегація Антимонопольного комітету цими днями бере участь у Тижні конкуренції ОЕСР, що триває у Парижі. В рамках заходу відбувається також і низка робочих зустрічей з іноземними колегами та представниками міжнародних організацій.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux