«Забезпечити доступність і прозорість інвестування»: Ольга Піщанська зустрілася з Президентом конкурентного відомства Польщі

Опубліковано 06 травня 2022 року о 11:31

Роль  Антимонопольного комітету України у сприянні інвестиціям, публічні закупівлі та робота Комітету загалом в умовах воєнного стану. Ці питання Голова АМКУ Ольга Піщанська обговорила зі своїм колегою, президентом Офісу захисту конкуренції та споживачів Польщі Томашем Хрустни. Зустріч відбулася у кулуарах конференції Міжнародної конкурентної мережі, що триває у Берліні.   

Ольга Піщанська підкреслила, що захист прав інвесторів – одне із головних завдань для України. Адже саме інвестиції відіграватимуть ключову роль у повоєнному відновленні держави:

«Ми розуміємо, що після завершення війни в Україну надходитиме багато інвестицій донорів і приватних інвесторів. В обох випадках з позиції Антимонопольного комітету ми повинні забезпечити однакову доступність до усіх можливих шляхів інвестування, а також гарантувати, щоб не було преференцій будь-якому напрямку», – зазначила Голова АМКУ.

Росія, навіть після завершення війни може створювати для України інвестиційні проблеми, тому партнери готові  надати необхідну підтримку та консультації, щоб створити у повоєнній Україні найбільш сприятливий клімат для інвестицій, зазначив Томаш  Хрустни .

«Ми віримо, що Україна переможе. І після цього її шлях в напрямку змін буде значно швидшим. Тому варто вже зараз запускати ці процеси, обмінюватися досвідом, щоб в найкоротші терміни після завершення війни розпочати роботу та показати закордонним інвесторам, що у вас є прозорі правила гри, прозорі механізми роботи ринку… Наразі у вас є шанс побудувати все спочатку на значно вищому рівні,  ніж до цього, і рухатися далі», – зазначив Президент Конкурентного відомства Польщі.

Сторони домовилися про майбутні консультації домовилися щодо аналізу системи оскарження, відповідно до вимог воєнного часу.

Нагадаємо, Конкурентне відомство Польщі від початку війни значно посилило підтримку АМКУ. Це вже друга робоча зустріч за час війни.   


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux