Вимога про надання інформації ДП «Угерський спиртовий завод»

Опубліковано 25 серпня 2020 року о 11:59

Антимонопольним комітетом України (далі – Комітет) проводиться дослідження питання додержання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час здійснення господарської діяльності державним підприємством спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» (далі – ДП «Укрспирт») у 2019 році.

З огляду на зазначене, з метою повного, всебічного та об’єктивного проведення дослідження, керуючись статтями 7, 16, 22 та 221 Закону України «Про Антимонопольний комітет України», Комітет вимагає у 7-денний строк з дня отримання цієї вимоги надати в паперовому та електронному вигляді (e-mail: [email protected]) наступну інформацію:

1. Завірені належним чином копії установчих документів державного підприємства «Угерський спиртовий завод» (далі – Підприємство) станом на момент отримання цієї вимоги.

2. Перелік всіх ліцензій, на підставі яких Підприємство здійснювало господарську діяльність у 2019 році. Вказати дату та номер, термін дії кожної ліцензії та надати їх копії.

3. Надати перелік виробничих майданчиків (заводів) Підприємства. Вказати назву кожного виробничого майданчику (заводу), фактичне місце розташування та правовий статус (окрема юридична особа, філія юридичної особи, тощо). Інформацію просимо надати щодо кожного майданчику (заводу) окремо.

4. Надати перелік товарів, які вироблялися на майданчиках (заводах) Підприємства протягом 2019 року. Інформацію просимо надати щодо кожного майданчику (заводу) окремо.

5. Надати загальні обсяги виробництва спирту етилового ректифікованого на виробничих майданчиках (заводах) Підприємства (щодо кожного сорту спирту на кожному майданчику (заводі) окремо) у 2019 році.

6. Надати загальні обсяги реалізації спирту етилового ректифікованого, виробленого на Підприємстві, в натуральному та вартісному вигляді (щодо кожного сорту спирту окремо) у 2019 році.

7. Вказати перелік 10 найбільших покупців (далі – Покупці) спирту етилового ректифікованого сорту «Люкс» (за фактичними обсягами закупівель в порядку спадання), які у 2019 році придбавали вказаний спирт, вироблений Підприємством. Запитувану інформацію зазначити у відповідних полях Таблиці 1.


Таблиця 1


п/п

Інформація про юридичну особу (Покупця)

Назва Покупця

Ідентифікаційний код





8. Вказати фактичні ціни та обсяги продажу спирту етилового ректифікованого сорту «Люкс», виробленого Підприємством, всім Покупцям у 2019 році. Запитувану інформацію зазначити у відповідних полях Таблиці 2.


Таблиця 2


п/п


Назва Покупця

Дата та номер первинного документу

Обсяг продажу спирту «Люкс» у 2019 році,

тис.дал

Ціна спирту грн/дал

(без ПДВ, без акцизу)

Загальна вартість спирту грн (без ПДВ, без акцизу)
















9. Надати копії  договорів комісії та поставок спирту етилового ректифікованого         (з усіма додатками, змінами та доповненнями), які діяли у 2019 році та були укладені між Підприємством, ДП «Укрспирт» та Покупцями.

10. Описати, яким чином формується ціна на спирт етиловий ректифікований, вироблений на Підприємстві. Вказати, що впливає на встановлення таких цін та чим керуються сторони при їх формуванні. Навести приклади. Надати копії розпорядчих документів (у разі наявності).

11. Чи передбачено знижки, інші підстави для зміни ціни спирту етилового ректифікованого, виробленого на Підприємстві, в сторону зменшення чи збільшення для окремих покупців? У разі позитивної відповіді - вказати хто саме приймає відповідне рішення, Підприємство чи   ДП «Укрспирт»? Описати умови та підстави для зміни ціни. За наявності надати копії відповідних договорів, угод, розпорядчих документів, тощо.

12. Які додаткові фактори впливали на формування цінової політики спирту етилового ректифікованого у 2019 році?

13. Чи були наявні проблеми під час реалізації спирту етилового ректифікованого у 2019 році через ДП «Укрспирт»? Чи стикалося Підприємство з перешкодами, які мали вплив на господарську діяльність, зокрема:

13.1 Чи вчасно, в повному обсязі ДП «Укрспирт» направляв рахунки-фактури на оплату замовлених партій спирту етилового ректифікованого, виробленого на Підприємстві?

13.2  Чи в повному обсязі виконувались плани відвантаження спирту етилового ректифікованого?

Надати розгорнуту відповідь.

14. Яким чином відбувається продаж спирту етилового ректифікованого, виробленого на Підприємстві, покупцям? Хто є ініціатором укладання правочинів? До кого звертається покупець, до Підприємства чи ДП «Укрспирт»?

15. Чи допускається Підприємство до формування, узгодження істотних умов (положень) договорів поставки спирту, виробленого на Підприємстві.

Крім того, Підприємство може надати будь-яку інформацію, яка може сприяти повнішому, всебічному та об’єктивному встановленню обставин предмету дослідження.

Копії документів слід надати згідно з нумерацією пунктів цієї вимоги, з підписом керівника підприємства або уповноваженої особи у паперовому вигляді, інформацію, що запитується в табличному вигляді, необхідно надати в електронному вигляді у форматі «.xls» (Microsoft Office Excel 2003) на оптичному диску CD-R або DVD-R із зазначенням серії та номеру диску.

У разі підписання відповіді уповноваженою особою, яка не є керівником, до відповіді має бути долучено оригінал довіреності або іншого документа, який належним чином посвідчує повноваження особи-підписанта.

У разі надання інформації з обмеженим доступом (зокрема, конфіденційної інформації) необхідно: 1) зазначити, яка саме інформація має обмежений доступ, у тому числі які саме документи або частини документів містять інформацію з обмеженим доступом; та 2) надати обґрунтування щодо віднесення інформації до інформації із обмеженим доступом.

Крім того, Комітету надається неконфіденційна версія документів чи іншої інформації, зокрема з виключеною, зачорненою чи в інший спосіб зміненою інформацією, яка забезпечує достатній її захист та досягнення цілей, передбачених пунктами 2 та 3 частини третьої статті 221 Закону України «Про Антимонопольний комітет України».

У разі відсутності можливості надання запитуваної інформації у визначений вимогою строк не пізніше кінцевої дати на надання відповіді, визначеної у цій вимозі, Товариство може звернутися до Комітету з обґрунтованим клопотанням про продовження строку надання інформації на вимогу, із поясненням причин неможливості надання запитуваної інформації у визначений у вимозі термін.

Відповідно до статті 63 Закону України «Про захист економічної конкуренції» суб’єкти господарювання, пов’язані відносинами контролю, зобов’язані забезпечувати обмін інформацією між собою, та вживати інших заходів у такий спосіб та у такому обсязі, які б забезпечували запобігання вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Невиконання суб’єктами господарювання вимог щодо обміну інформацією не звільняє від відповідальності інших, пов’язаних з ним суб’єктів господарювання, яким повинна бути надана інформація чи які повинні були вжити інших заходів, необхідних для виконання вимоги уповноваженого органу Комітету.


Контактна особа Антимонопольного комітету України – Янова Юлія Володимирівна – начальник відділу ринків агропромислового комплексу, телефон – (044) 251-60-53, Студенецька Євгенія Валеріївна – провідний спеціаліст відділу ринків агропромислового комплексу,  телефон – (044) 251-62-25*62-82 , електронна адреса – [email protected]

Згідно із пунктами 13, 14, 15 статті 50 та статтею 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» неподання органу Антимонопольного комітету України інформації в установлені строки, подання інформації в неповному обсязі у встановлені строки, подання недостовірної інформації визнаються порушенням законодавства про захист економічної конкуренції і тягнуть за собою відповідальність у вигляді штрафу у розмірі до одного відсотка доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

З метою уникнення можливого знищення інформації, яка використовується під час підготовки відповідей на запитання цієї вимоги державний уповноважений застерігає Товариство від вчинення таких дій. Державний уповноважений може запитувати додаткову або уточнюючу інформацію у межах розгляду зазначеної справи. Відповідно, Товариство повинно запобігти знищенню інформації у будь-якому вигляді, яка має відношення до розгляду зазначеної справи.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux