Відбулася ознайомча зустріч керівництва АМКУ та Регіонального Офісу ОЕСР в Україні

Опубліковано 17 липня 2023 року о 12:36

14 липня 2023 року в Антимонопольному комітеті України відбулася ознайомча зустріч з керівництвом Регіонального Офісу Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) в Україні. Участь у зустрічі з боку міжнародних партнерів взяли керівниця Регіонального Офісу ОЕСР Розаря Пулїзі та її заступник Міхал Фаленчик. З боку АМКУ на зустрічі були присутніми голова Комітету Ольга Піщанська, державний уповноважений АМКУ Сергій Шершун та начальник Відділу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва АМКУ Мілан Шафар.

Ольга Піщанська відзначила, що Комітет цінує співпрацю з ОЕСР, адже вона сприяє розвиткові та зміцненню конкуренції в Україні, зокрема, АМКУ системно впроваджує надані організацією рекомендації.

«Впродовж останніх років ми працюємо над досягненням мети - набуттям статусу асоційованого члена в Комітеті з конкуренції ОЕСР. Також для виконання Рекомендацій ОЕСР від 2016 року ми впровадили низку внутрішніх змін й активно сприяли розробці законопроекту № 5431, надаючи свою думку та зауваження до його положень. Наразі він очікує ухвалення в другому читанні у Верховній Раді. Цей законопроект є євроінтеграційним і водночас засновується на кращих рекомендаціях ОЕСР. Ухвалення законопроекту наблизить Україну до членства в ЄС та в ОЕСР», - зазначила голова АМКУ.

Також державний уповноважений Сергій Шершун розповів про результати попередньої співпраці та участі АМКУ у проектах ОЕСР: «АМКУ співпрацює з ОЕСР вже більше 20-ти років. Ми регулярно беремо участь у засіданнях організації, які є дуже ефективною об’єднавчою платформою для представників конкурентних відомств на шляху подолання викликів у сфері конкуренції. Ми розуміємо, що для членства в ОЕСР нам потрібно також впроваджувати відповідні підходи у правозастосуванні, тому ми активно ділимося досвідом з членами організації та працюємо над втіленням напрацювань наших колег у своїй роботі». 

Своєю чергою міжнародні партнери розповіли про найближчі плани Регіонального Офісу в Україні та поточну ситуацію щодо вступу України до організації.

«Основним завданням Регіонального Офісу ОЕСР в Україні є комунікація та координація виконання Програми ОЕСР для України. Вона розрахована на чотири роки та спрямована на підтримку реформ та відновлення України. В тому числі, програма включає ряд заходів з АМКУ, зокрема проведення Огляду законодавства та політики у сфері конкуренції, адже роль конкурентного органу є важливою на шляху до набуття Україною членства в ОЕСР», - зазначила Розаря Пулїзі. 

За результатами зустрічі сторони домовилися координувати свої дії у контексті виконання Програми ОЕСР для України, що сприятиме досягненню поставленого Урядом завдання – вступу нашої країни до цієї організації.

Нагадаємо, у червні 2023 року делегація АМКУ взяла участь у засіданні Комітету з конкуренції ОЕСР, де представила, зокрема письмовий внесок до круглого столу щодо аналізу ефективності роботи та комунікацій.


 

 


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux