У Тернополі АМКУ та SESAR навчали місцевих фахівців застосовувати законодавство про державну допомогу

Опубліковано 09 листопада 2021 року о 16:58

Мінімізація ризиків негативного впливу на конкуренцію внаслідок втручання держави у ринкові відносини та контроль за ефективністю використання ресурсів громад. 

Фахівці Антимонопольного комітету спільно з проєктом ЄС «Підтримка АМКУ у провадженні правил державної допомоги» (SESAR) провели 9 листопада у Тернополі семінар, присвячений практичному застосуванню відповідного законодавства в Україні. 

Участь у заході офлайн та онлайн взяло близько сотні учасників: представники місцевих громад, комунальних підприємств, міської і обласної рад та працівники Південно-західного міжобласного територіального відділення АМКУ.

На початку семінару перша заступниця голови АМКУ – державна уповноважена Ольга Музиченко зауважила, що хоча Комітет разом з проєктом SESAR і провів чимало тренінгів на відповідну тематику, потреба у наданні практичних рекомендацій із цього питання залишається великою.

«Учасники тренінгів і представники місцевої влади все ще задають нам дуже багато запитань про нюанси застосування законодавства щодо державної допомоги. Також ми в АМКУ отримуємо досить велику кількість повідомлень щодо державної допомоги, яка насправді такою не є», – зазначила Ольга Музиченко.


За словами заступниці голови Комітету, напередодні команда АМКУ та SESAR спілкувалася з керівниками міста і області. Регіональна влада засвідчила наміри підвищувати рівень знань щодо держдопомоги у відповідальних співробітників.

Своєю чергою директорка Департаменту моніторингу і контролю державної допомоги АМКУ Оксана Дягілєва звернула увагу на збільшення звернень про державну допомогу, що надходять до Комітету з Тернопільщини.

«З Тернополя та Тернопільської області в 2019 – 2020 роках було лише декілька повідомлень. Вже у 2021 році надійшло більше нотифікацій з області. Правда, після аналізу з’ясувалося, що більшість з них не стосуються державної допомоги. Добре в цьому те, що ви прагнете співпрацювати з АМКУ. Але ми маємо навчитися розрізняти, коли треба звертатися до АМКУ, а коли – ні. Щоб заощаджувати час і ресурси одне одного», – підкреслила директорка Департаменту.

Про держдопомогу як ключовий чинник успішного розвитку європейських країн розповів керівник проєкту SESAR Штефан Сабау.

«За допомогою інструменту та правил державної допомоги Україна має змогу посилювати свою економіку, розвивати її. Ми бачимо, як добре працюють ці принципи на прикладі європейських країн, які мають розвинену і стабільну економіку саме завдяки тому, що правильно застосовують інструмент державної допомоги», – зазначив Штефан Сабау.


Наступний тренінг щодо державної допомоги проєкт SESAR планує провести у грудні 2021 р. в Івано-Франківську.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter


 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux