У Кривому Розі АМКУ та SESAR провели тренінг щодо застосування правил державної допомоги

Опубліковано 07 липня 2021 року о 16:58

Співробітники Антимонопольного комітету України разом з експертами європейського проєкту ЄС «Підтримка АМКУ у провадженні правил державної допомоги» (SESAR) провели 7 липня у Кривому Розі семінар щодо практики застосування відповідного законодавства.

Участь у заході безпосередньо та онлайн взяло більше сотні учасників: працівники Південно-Східного міжобласного територіального відділення АМКУ, представники громад, комунальних підприємств, структурних підрозділів міської ради, виконавчого комітету та влади області.

Відкриваючи тренінг голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська подякувала його учасникам та організаторам. Вона наголосила, що конструктивні та відверті дискусії є основою росту довіри до Комітету та формування стабільного конкуренційнго середовища в Україні. 

«Взаєморозуміння, коли обидві сторони чують одна одну у питанні державної допомоги, є надзвичайно важливим. Наша мета – щоб по типових і часто повторюваних справах рішення ухвалювалися уже шляхом автоматизованих, стандартних підходів. Натомість ми маємо сконцентрувати свою увагу на великих унікальних проєктах державної допомоги», - зазначила голова АМКУ. 

Ольга Піщанська висловила впевненість, що після семінару його учасники набудуть важливих навичок практичного застосування правил державної допомоги та значно поглиблять свої знання у цій галузі законодавства. 

Своєю чергою директорка Департаменту моніторингу і контролю державної допомоги Оксана Дягілєва представила колектив департаменту, залучений до проведення тренінгу, наголосивши на високій кваліфікації співробітників. Також вона закликала представників бізнесу активніше ділитися своїм досвідом та обговорювати складні питання під час заходу. 

Керівник проєкту ЄС «Підтримка АМКУ у провадженні правил державної допомоги» (SESAR) Штефан Сабау також нагадав, що у 2019 році подібні тренінги проводилися за участі європейських фахівців. Тепер їх замінили вітчизняні експерти з АМКУ, які не поступаються кваліфікацією закордонним. 

Нагадаємо, напередодні представники АМКУ та Проєкту зустрілися з міською владою Кривого Рогу та Дніпропетровської області та суб’єктами господарювання

Тренінги щодо правил застосування державної допомоги відновляться після літніх канікул – у вересні 2021 року.  



Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux