У Дніпрі АМКУ та SESAR провели черговий тренінг щодо застосування правил державної допомоги

Опубліковано 21 вересня 2021 року о 15:40

Керівництво Антимонопольного комітету України спільно з фахівцями європейського проєкту ЄС «Підтримка АМКУ у провадженні правил державної допомоги» (SESAR) провели 21 вересня у Дніпрі семінар щодо практики застосування відповідного законодавства.

Участь у заході офлайн та онлайн взяло близько сотні учасників. 

Інтерес до тематики державної допомоги виявили десятки представників місцевих громад, комунальних підприємств, працівники міської та обласної рад. Участь у тренінгу також взяли працівники Південно-східного міжобласного територіального відділення АМКУ.

Анонсуючи зміст семінару, голова АМКУ Ольга Піщанська зауважила, що напередодні команда Комітету і колег від європейського проєкту ознайомилася з містом.

«Ми побачили, що місто дійсно змінюється на краще, розвивається його інфраструктура, розбудовується соціальний простір. І ми впевнені, що ініціативи, спрямовані на покращення цих сфер, у майбутньому обов’язково трансформуються у зростання місцевих інвестицій, процвітання регіону. І саме такі інструменти як державна допомога допомагають більш ефективно витрачати кошти платників податків. Тому щоразу, ухвалюючи рішення про надання допомоги, її розпорядники мають відповідати на запитання – що це дасть суспільству і чи не нашкодить конкуренції?», - зазначила голова АМКУ. 


Своєю чергою директорка Департаменту моніторингу і контролю державної допомоги АМКУ Оксана Дягілєва звернула увагу на те, що подібні заходи Комітет за підтримки європейського проєкту проводить на регулярній основі.

«Інститут державної допомоги – це запозичена Україною практика європейських країн. І уже з наступного року наша країна повною мірою повинна буде перейти на застосування відповідного законодавства. Однак досі ми спостерігаємо значний попит на роз’яснювальну роботу з цього питання», -  зазначила Оксана Дягілєва та закликала учасників семінару ділитися своїм досвідом та озвучувати проблемні питання.

Водночас керівник проєкту ЄС «Підтримка АМКУ у провадженні правил державної допомоги» (SESAR) Штефан Сабау висловив подяку за теплий прийом місцевій владі, та зауважив, що разом із колегами також помітив значні позитивні зміни, які відбулися у Дніпрі за останні кілька років.

«Напередодні мали нагоду оглянути ваше місто та хочемо зазначити, що ми побачили приголомшливі позитивні зміни. Нові вулиці і сучасні парки. Ми сподіваємося, що завдяки ефективному застосуванню інструментів державної допомоги ваш регіон розвиватиметься такими ж значними темпами і далі», - побажав Штефан Сабау.

Напередодні представники АМКУ й європейського проєкту зустрілися з міською владою Дніпра та Дніпропетровської області, а також із представниками місцевого бізнесу.

Нагадаємо, що на порталі з питань  державної допомоги можна отримати попередні консультації. Крім того конкуренційні новини та законодавчу базу розміщено на сайті АМКУ.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter 


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux