ТБ «Укрспецлісбіржа» та ДП «Центр моніторингу та безпеки риболовних суден» оштрафовані за невиконання вимог АМКУ щодо надання інформації

Опубліковано 10 серпня 2023 року о 17:14

9 серпня 2023 року Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України ухвалила низку рішень у кількох справах, що стосувалися невиконання вимог Комітету про надання інформації.

Так, зокрема, ТАК АМКУ було прийнято рішення щодо накладення штрафу у розмірі 33 999 грн на Товарну біржу «Укрспецлісбіржа» за неподання інформації на вимогу заступника голови Комітету - державного уповноваженого. Зазначена інформація була необхідна АМКУ в рамках розгляду справи № 145-26.13/23-22. Ця справа розпочата за ознаками порушення законодавства у діях ТОВ «Меган Альянс» і ТОВ «Тайнер Юніон» під час їхньої участі у аукціоні з продажу майна, яке перебуває в іпотеці АТ «Укрексімбанк».

ТБ «Укрспецлісбіржа» проводила зазначений аукціон. Цьому підприємству було надіслано вимогу - надати Комітету певну інформацію впродовж 15-денного строку з дня отримання. Товарна біржа не надала інформацію Комітету у встановлений строк. Такі дії держпідприємства містять ознаки порушення, передбаченого пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції». Тож було розпочато справу, за результатом розгляду якої – на відповідача накладено штраф.

Також державне підприємство «Центр моніторингу та безпеки риболовних суден» оштрафоване на 33 999 грн за подання інформації в неповному обсязі на вимогу державного уповноваженого Антимонопольного комітету України у встановлений ним строк.

Під час вжиття заходів контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції ДП «Центр моніторингу та безпеки риболовних суден» у процесі надання ним послуг у системі дистанційного моніторингу суден, державний уповноважений АМКУ направив підприємству вимогу про надання інформації.

Держпідприємство на зазначену вимогу надало інформацію в неповному обсязі, у зв’язку з чим було розпочато справу. За результатами її розгляду вищезазначені дії відповідача було кваліфіковано як порушення, передбачене пунктом 14 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» - подання інформації в неповному обсязі на вимогу державного уповноваженого АМКУ у встановлений ним строк. Таке порушення тягне за собою накладення штрафу.

Нагадаємо, перелік так званих «інформаційних» порушень зазначено у статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції». Зокрема :

  • Пункт 13 статті: неподання інформації Антимонопольному комітету України, його територіальному відділенню у встановлені органами Антимонопольного комітету України, головою його територіального відділення чи нормативно-правовими актами строки;
  • Пункт 14 статті: подання інформації в неповному обсязі Антимонопольному комітету України, його територіальному відділенню у встановлені органами Антимонопольного комітету України, головою його територіального відділення чи нормативно-правовими актами строки;
  • Пункт 15 статті: подання недостовірної інформації Антимонопольному комітету України, його територіальному відділенню.

Комітет вкотре звертається до суб’єктів господарювання з проханням своєчасно й відповідно реагувати на його інформаційні вимоги а у випадку неможливості надати інформацію у визначений строк, завчасно клопотати про його продовження Комітетом.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux