«Попри посилення агресії росії, не плануємо зупинятися»: підсумки десятого засідання наглядової ради проекту ЄС Twinning

Опубліковано 21 вересня 2022 року о 14:11

Фіналізація нормативно-правових документів першого етапу реформи конкурентного законодавства та прискорення розробки другого етапу. Про ці результати співпраці Антимонопольного комітету й Twinning за останні три місяці відзвітувала голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська 21 вересня, під час 10-го засідання наглядової ради проекту ЄС.

У вступному слові голова АМКУ подякувала партнерам за підтримку й наголосила, що АМКУ налаштований продовжуватися активну роботу з міжнародними партнерами.

«Сьогодні в росії оголошена часткова мобілізація, є плани щодо проведення так званих «референдумів». Ми розуміємо наміри ворога, але ми жодним чином не плануємо зупинятися. Всі разом ми йдемо до перемоги нашої держави», – повідомила Ольга Піщанська.

Стосовно першого етапу реформи Ольга Піщанська зазначила: наразі можна констатувати практично повну готовність змін до порядку звільнення від відповідальності та порядку врегулювання у справах АМКУ. Також експерти уже розпочали розробку змін до методики визначення штрафу АМКУ та змін до порядку проведення перевірок суб’єктів господарювання.

За останні місяці АМКУ зосередився на нормах, що стосуються гарантування незалежності конкурентного відомства. Триває робота над оновленням концепцій «зобов’язань» та термінів «домінуюче становище» й «зловживання» у відповідності до законодавства ЄС. Окрім цього для колективу АМКУ незабаром буде відновлено профільні тренінги, що проводяться партнерами.

Також голова АМКУ зазначила, що наразі у Верховній Раді очікує ухвалення у цілому законопроект №5431, який є основою реформи конкурентного законодавства.

«Я маю значний оптимізм щодо ухвалення законопроекту 5431 уже у цьому році. Тому ми прискорили розробку другого етапу реформи конкурентного законодавства», ­– підсумувала голова АМКУ.

Зі свого боку менеджер з питань економічної політики Секції з питань конкуренції, приватизації та державних підприємств Представництва ЄС в Україні Панагіотіс Стамоуліс відзначив успіх та продуктивність співробітництва з АМКУ:

«Ми продовжимо підтримувати АМКУ до завершення нашого проекту та після цього. Це наше зобов’язання. Зважаючи на ситуацію, у якій опинилася Україна, нам усім треба пришвидшитися та показати хороші результати у найкоротший термін».

Під час засідання його учасники заслухали звіт стосовно реалізації проекту ЄС Twinning за минулий період та затвердили план на наступний.

Довідково: Проект ЄС Twinning «Підтримка Антимонопольного комітету України у подальшому наближенні юридичної і процесуальної практик антимонопольного контролю за концентраціями у ЄС» стартував у травні минулого року та розрахований на два роки. Його мета – наблизити роботу АМКУ до кращих європейських стандартів захисту конкуренції. Проект фінансується Європейським союзом за підтримки Ради з конкуренції Литви, Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини й Ради з конкуренції Румунії.




Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux