Погоджено план на три місяці: відбулася чергова зустріч наглядової ради проєкту Twinning

Опубліковано 22 червня 2021 року о 11:01

22 червня пройшла чергова п’ята зустріч Наглядової ради проєкту Twinning «Підтримка Антимонопольного комітету України в подальшому наближенні законодавства, процедур та правозастосування до практик ЄС у сфері антитрасту та контролю за концентраціями». 
Проєкт стартував у травні минулого року та має на меті наблизити роботу АМКУ до кращих європейських стандартів захисту конкуренції. 
На початку зустрічі, що відбулася у форматі відеоконференції, голова Антимонопольного комітету України та лідерка проєкту з українського боку Ольга Піщанська подякувала партнерам за підтримку та ефективну співпрацю. Вона наголосила – в АМКУ високо цінують зусилля партнерів, які не применшила світова економічна криза, спричинена пандемією.

Ольга Піщанська зазначила, що попри повну зміну керівної ланки проєкту, злагоджені дії партнерів звели нанівець ризики будь-яких втрат для проєкту. Голова АМКУ перерахувала здобутки проєкту за звітний період. 

«З моменту нашої останньої зустрічі нам вдалося значно просунутися у питанні реєстрації та проходження законопроекту № 5431 у Верховній Раді. Днями парламентський комітет з питань економічного розвитку рекомендував прийняти цей документ в цілому. Ми вважаємо це значним проривом у становленні інституційної спроможності АМКУ та великим кроком до на шляху вдосконалення державної політики у сфері захисту економічної конкуренції. Водночас зауважу, що далі щодо цього законопроєкту нас чекають тривалі дискусії з народними депутатами та бізнесовою спільнотою», - висловила думку Ольга Піщанська.

Також голова АМКУ подякувала експертам проєкту Твінінг за оперативну допомогу при розгляді запиту щодо структурних заходів проти учасників нелегальних концентрацій і за сприяння у розробці Стратегії АМКУ з адвокації та роботи з громадськістю.  

Наприкінці виступу Ольга Піщанська висловила сподівання на прискорення темпів втілення завдань проєкту.
Своєю чергою європейські партнери привітали цілеспрямованість та оптимізм української сторони.  

«Ми дуже раді, що у нас виходить продовжувати нашу співпрацю у такий час, коли фізичні подорожі неможливі. Від себе я хотів би додати, що ми вітаємо прогрес Антимонопольного комітету України у виконанні завдань проєкту та готові надавати йому підтримку й надалі», - зазначив у відповідь голова Конкурентного відомства Литви та лідер проєкту з боку європейських партнерів Шарунас Касераускас.

Після обміну думкам та обговорення результатів роботи, учасники проєкту погодили звіт за попередній період та план дій на наступні три місяці. 

Нагадаємо, проєкт Twinning «Підтримка Антимонопольного комітету України в подальшому наближенні законодавства, процедур та правозастосування до практик ЄС у сфері антитрасту та контролю за концентраціями»розрахований на два роки. Він фінансується Європейським Союзом та здійснюється завдяки підтримці Ради з конкуренції Литви,  Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини й Ради з конкуренції Румунії. 

Основні напрямки, на які спрямовано зусилля партнерів -  вдосконалення українського конкурентного законодавства, внутрішніх процедур АМКУ, зокрема, порядку розгляду та  розслідування справ, а також - посилення ефективного адвокатування конкуренції.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux