ОЕСР допоможе Україні визначити ключові проблеми ринку електроенергетики

Опубліковано 05 листопада 2021 року о 15:03

Вдосконалення функціонування ринку електроенергетики в Україні та усунення проблем, що заважають йому розвиватися – головна мета дослідження, що розпочала Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). 

Сьогодні, 5 листопада, під час зустрічі голови Антимонопольного комітету України Ольги Піщанської з представниками ОЕСР було обговорено ключові етапи початку цього дослідження в Україні.

Голова АМКУ зазначила, що допомога міжнародних експертів є особливо актуальною з огляду на комплексний характер економічних проблем в нашій країні.

«Криза в енергетичній сфері наразі спіткала не лише Україну. Однак в нашій країні сукупність додаткових факторів ще більш ускладнила ситуацію. Держава має вживати дієві заходи для захисту споживачів, передусім населення, від негативного впливу таких тенденцій. Ми розраховуємо, що завдяки реалізації цього проєкту не лише отримаємо остаточний документ з рекомендаціями, а й матимемо можливість ознайомлюватися з проміжними результатами дослідження. Відтак зможемо використовувати ці дані для більш швидкого реагування на виклики», - зазначила Ольга Піщанська.

Своєю чергою, Педро Кародесоуза координатор проєкту Організації економічного співробітництва та розвитку вказав на важливість тісної комунікації іноземних експертів, АМКУ та інших українських відомств у процесі дослідження.

«Ми маємо експертні знання, а ви володієте базовою інформацією, як працює енергетичний ринок  всередині країни. Такий обмін досвідом і тісна співпраця допоможуть ефективно ідентифікувати потенційні проблеми конкуренції у цьому секторі», - зазначив Педро Кародесоуза.

Ольга Піщанська підтвердила наміри АМКУ сприяти проєкту. Учасники зустрічі домовилися розробити покроковий план подальшої співпраці в рамках дослідження: створити робочі групи та виділити найскладніші питання у цій сфері, що потребують глибоко аналізу.  

Нагадаємо, проєкт «Дослідження ОЕСР ринку електроенергетики в Україні» проводитиметься Секретаріатом ОЕСР у співпраці з українськими органами влади, галузевими об'єднаннями та асоціаціями споживачів. Під час дослідження фахівці ОЕСР планують здійснити загальний огляд сектора електроенергетики, нормативно-правової бази, що його регулює та дадуть оцінку стану конкуренції на даному ринку.

За підрахунками європейських експертів презентація результатів дослідження відбудеться в Києві у березні 2023 року. Проєкт фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux