Конкуренція на енергетичних ринках важлива, попри війну. АМКУ долучився до засідання Комітету з конкуренції ОЕСР

Опубліковано 29 листопада 2022 року о 10:53

Дотримання правил конкуренції на енергетичних ринках та усунення антиконкурентних дій на ринках природного газу України обговорили під час робочої панелі Комітету з конкуренції ОЕСР 28 листопада. Від України участь у заході в режимі онлайн беруть голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська та державний уповноважений АМКУ Сергій Шершун.

Відкриваючи секцію за відповідною тематикою, голова Робочої групи з питань конкуренції та регулювання Комітету з питань конкуренції ОЕСР Альберто Хаймлер визнав значний негативний вплив війни на ринки, зокрема, газу. 

Українська сторона своєю чергою подякувала партнерам за допомогу у відновленні енергетичної інфраструктури. Зокрема, державний уповноважений Сергій Шершун відзначив, що Комітет уважно відстежує ситуацію на ринках:

«Попри війну, ми продовжуємо стежити за дотриманням правил конкуренції на енергетичних ринках.  Ми це робимо виважено, враховуючи поточну ситуацію та пріоритетність забезпечення, перш за все, безпеки нашої енергосистеми. Крім того, слід зазначити, що структура енергетичних ринків України, в тому числі й ринків електроенергії, постійно змінюється через війну. Тому ми вдячні команді OECР, яка проводить дослідження ринку електроенергії в Україні», - зазначив Сергій Шершун.

Також в рамках обговорення йшлося про важливість ефективного втручання конкурентних відомств в ситуацію на ринках. Зокрема, обговорювалося питання можливості припинення антиконкурентних дій ще до настання їх значного негативного впливу на конкуренцію. Зокрема, було презентовано досвід застосування АМКУ рекомендацій, як дієвого інструменту для оперативного припинення порушень на енергетичних ринках. Його позитивно оцінили учасники заходу. 

Зазначимо, Глобальний форум з конкуренції ОЕСР триватиме у Парижі до 2 грудня. В рамках заходу представники АМКУ, зокрема, візьмуть участь у круглому столі з питань взаємодії з регуляторами ринків. 

  

Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux