Інформація про попередні висновки у справі № 145-26.13/88-21 за участю підприємств «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» та «ЦЕНТР КОМПЛЕКС» - розгляд о 10:00 год. 29.12.2021

Опубліковано 16 грудня 2021 року о 18:36

Відповідно до пункту 26 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції (Правила розгляду справ), затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 6 травня 1994 року за № 90/299 (у редакції розпорядження Антимонопольного комітету України від 29 червня 1998 року № 169-р) (із змінами) Антимонопольний комітет України повідомляє наступне.

За результатами розгляду справи № 145-26.13/88-21 про вчинення підприємством об’єднання громадян «ЗАХІД-КВАРТАЛ» ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ВСЕУКРАЇНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ СОЮЗ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ УКРАЇНИ» (ідентифікаційний код юридичної особи 42305855) (далі – підприємство «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ») і підприємством об’єднання громадян «Центр Комплекс») (ідентифікаційний код юридичної особи 20774040) ) (далі – підприємство «Центр Комплекс») порушень, передбачених пунктом 4 частини другої статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, складено подання з попередніми висновками від 13.12.2021 № 145-26.13/88-21/579-спр.

Відповідно до подання від 13.12.2021 № 145-26.13/88-21/579-спр з попередніми висновками у справі № 145-26.13/88-21 пропонується:

  1. Визнати, що підприємства «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» і «Центр Комплекс» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів: «Будівництво львівською середньою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів № 7 Львівської міської ради спортзалу на вул. Б. Хмельницького, 132», проведених Відділом освіти Сихівського та Личаківського районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради відповідно до оголошення UA-2019-02-18-001099-a.
  2. За порушення, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти на підприємство «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  3. За порушення, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти на підприємство «Центр Комплекс» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  4. Визнати, що підприємства «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» і «Центр Комплекс» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів: «Капітальний ремонт приміщень з метою відновлення ДНЗ № 97 на вул. Дністерській, 25», проведених Відділом освіти Сихівського та Личаківського районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради відповідно до оголошення UA-2019-03-04-000473-b.
  5. За порушення, зазначене у пункті 4 резолютивної частини цього подання, накласти на підприємство «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  6. За порушення, зазначене у пункті 4 резолютивної частини цього подання, накласти на підприємство «Центр Комплекс» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  7. Визнати, що підприємства «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» і «Центр Комплекс» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів: «Реставрація ансамблю Домініканського монастиря в м. Жовкві (пам'ятка архітектури національного значення ох. № 387)» (Коригування) (45453000-7 Капітальний ремонт і реставрація), проведених Державним історико-архітектурним заповідником у м. Жовкві відповідно до оголошення UA-2018-11-16-001155-c.
  8. За порушення, зазначене у пункті 7 резолютивної частини цього подання, накласти на підприємство «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  9. За порушення, зазначене у пункті 7 резолютивної частини цього подання, накласти на підприємство «Центр Комплекс» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  10. Визнати, що підприємства «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» і «Центр Комплекс» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів: «Капітальний ремонт вул. Б. Хмельницького №8-№45 в с. Сокільники Пустомитівського району Львівської області», проведених Сокільницька сільська рада відповідно до оголошення UA-2018-11-15-000919-a.
  11. За порушення, зазначене у пункті 10 резолютивної частини цього подання, накласти на підприємство «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  12. За порушення, зазначене у пункті 10 резолютивної частини цього подання, накласти на підприємство «Центр Комплекс» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  13. Визнати, що підприємства «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» і «Центр Комплекс» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів: «Комплексна реставрації об'єкту Всесвітньої спадщини церкви Пр. Трійці в м. Жовкві Львівської області» (45453000-7 Капітальний ремонт і реставрація), проведених Державним історико-архітектурним заповідником у м. Жовкві відповідно до оголошення UA-2018-11-14-000655-c.
  14. За порушення, зазначене у пункті 13 резолютивної частини цього подання, накласти на підприємство «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  15. За порушення, зазначене у пункті 13 резолютивної частини цього подання, накласти на підприємство «Центр Комплекс» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Керівники зазначених підприємств та/або уповноважені ними особи мають змогу отримати копію зазначеного подання або ознайомитися з його змістом та матеріалами цієї справи у приміщенні Антимонопольного комітету України за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, тел. (044) 251-60-05.

Підприємства «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» і «Центр Комплекс» можуть надати свої міркування, пропозиції або заперечення щодо висновків та пропозицій, викладених у поданні.

У разі надання заперечень щодо висновків і пропозицій, викладених у поданні, необхідно надати докази, які їх підтверджують.

Одночасно повідомляємо, що розгляд Антимонопольним комітетом України справи № 145-26.13/88-21 відбудеться 29 грудня 2021 року о 10.00.

Місце розгляду справи: приміщення Комітету (зала засідань, 1 поверх), адреса зазначена веще.

Керівники підприємств «ЗАХІД-КВАРТАЛ «ГО «ВО СОІУ» і «Центр Комплекс» та/або представники, повноваження яких мають бути оформлені належним чином, можуть взяти участь у засіданні Антимонопольного комітету України.

Інформацію про керівника та/або уповноважену особу (за довіреністю), що буде присутня на засіданні Тимчасової адміністративної колегії Комітету, просимо повідомити до 28 грудня 2021 року за номером телефону/факсу (044) 251-60-05. Реєстрація запрошених на засідання осіб розпочнеться о 09.00  і завершиться о 09.45 в день проведення засідання. Просимо не запізнюватись.

У разі зміни дати проведення розгляду справи буде повідомлено про це додатково.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux