Господарський суд залишив у силі рішення АМКУ щодо змови на продажі акцій АТ «Тернопільський радіозавод «Оріон»

Опубліковано 15 червня 2023 року о 08:34

13 червня 2023 року Господарський суд міста Києва у справі за позовом ТОВ "Торговий дім Львівського електролампового заводу "Іскра", залишив у силі рішення Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України від 27.10.2022 № 39-р/тк, яким ТОВ "Самбірський радіозавод «Сигнал» та ТОВ "Торговий дім Львівського електролампового заводу "Іскра" були притягнуті до відповідальності за антиконкурентні узгоджені дії, які стосуються спотворення результатів аукціону під час продажу об’єкта малої приватизації - «Державний пакет акцій АТ «Тернопільський радіозавод «Оріон».

Аукціон проводився Регіональним відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області (ідентифікатор аукціону в системі «PROZORRO.SALE» - UA-РS-2018-09-07-000016-2).

Нагадаємо, згідно зі статтею 1 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» аукціон – спосіб продажу об’єкта приватизації, за яким власником об’єкта приватизації стає покупець, що в ході торгів запропонував за нього найвищу ціну.

Метою приватизації, відповідно до приписів статті 2 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», є прискорення економічного зростання, залучення іноземних і внутрішніх інвестицій, зменшення частки державної або комунальної власності у структурі економіки України, шляхом продажу об’єктів приватизації ефективному приватному власнику.

Водночас узгодження учасниками аукціону своїх пропозицій усуває конкуренцію та змагальність між учасниками, спотворює результат, порушує право замовника на отримання найбільш ефективного для нього результату, що може досягатися лише за наявності справжньої конкуренції.

4 травня 2023 року судом було також відмовлено у задоволенні позовних вимог іншому відповідачу, який намагався оскаржити рішення АМКУ - ТОВ "Самбірький радіозавод «Сигнал».

Нагадаємо, за змову на аукціоні з продажу підприємства Комітет оштрафував:

ТОВ "Самбірський радіозавод «Сигнал» - на 11 329 710,00 грн

ТОВ "Торговий дім Львівського електролампового заводу "Іскра" – на 18 803 890,00 грн.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux