Змови на закупівлях. Суд визнав правомірною позицію АМКУ у справі проти ТОВ «Стиль-Декор» та ПВКФ «Фіалка»

Опубліковано 31 травня 2023 року о 17:58

31 травня 2023 року Господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позовів товариства з обмеженою відповідальністю «Стиль-Декор» та приватної виробничо-комерційної фірми «Фіалка» до Антимонопольного комітету України про визнання частково недійсним рішення Тимчасової адміністративної колегії Комітету від 19.07.2019 № 52-р/тк.

Нагадаємо, цим рішенням АМКУ визнав, що приватна виробничо-комерційна фірма «Фіалка», товариство з обмеженою відповідальністю «Укрбудреммонтаж інжиніринг» і ТОВ «Стиль-Декор» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції». Мова йде про антиконкурентні узгоджені дії під час участі у торгах з закупівлі робіт з «реконструкції очисних споруд продуктивністю 1500 м3/добу в м. Березне Рівненської області». Закупівля проводилася Департаментом з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації через систему «Prozorro» (ідентифікатор: UA-2016-09-13-000136-a).

Цим же рішенням також було визнано, що ПВКФ «Фіалка», ТОВ «Укрбудреммонтаж інжиніринг», ТОВ «Стиль-Декор» і товариство з обмеженою відповідальністю «ЕЛІКОН» вчинили змову під час закупівлі робіт з «добудови незавершеного будівництва приміщення на вул. Драгоманова, 7 в м. Рівному під управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому, в тому числі проектні роботи» (ідентифікатор: UA-2016-09-19-000989-c). Закупівлю на майданчику «Prozorro» проводило Управління капітального будівництва Виконавчого комітету Рівненської міської ради.

За вказані порушення, зокрема, на ТОВ «Стиль-Декор» у 2019 році було накладено накладено два штрафи загальною сумою 3 623 000 грн, на ПВКФ «Фіалка» - два штрафи загальною сумою 6 900 000 грн. 

Щодо зазначених компаній наприкінці 2022 року Комітет приймав ще одне рішення. Зокрема, за змову на публічних закупівлях щодо реконструкції стадіону «Авангард» у м. Рівне АМКУ оштрафував ПВКФ «Фіалка» і ТОВ «Стиль-Декор» на загальну суму 92 093 458 грн. 

Нагадаємо, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можна ознайомитися за цим посиланням на сайті АМКУ (постійно оновлюється). 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux