Завершено розгляд справи про концентрацію у вигляді створення великими міжнародними аграрними групами спільного підприємства у сфері ІТ-технологій

Опубліковано 17 лютого 2020 року о 10:39

Антимонопольним комітетом України завершено розгляд справи про концентрацію у вигляді створення великими міжнародними аграрними групами, а саме: ADM, Bunge, Cargill, Glencore Agriculture та LDC спільного підприємства у сфері ІТ-технологій.

Метою створення є об’єднання і трансформація процесу виконання після-продажних операцій з продажу сільськогосподарських товарів шляхом поступового переходу від механічного документообігу (ручного) до автоматичного, шляхом оцифрування.

Платформа не перешкоджатиме й не заважатиме іншим учасникам ринку продовжувати виконувати після-продажні процеси вручну та без використання Платформи (як наразі здійснюються ці процеси).

Враховуючи, що Платформа використовуватиметься лише для стадії виконання після-продажних операцій на міжнародному рівні морськими перевезеннями (міжнародні води), тобто за межами України, заплановане створення не вплине на рівень конкуренції на будь-якому ринку України. Оскільки заявлена концентрація є глобальною, дозвіл на створення спільного підприємства було надано також конкурентними відомствами інших юрисдикцій.

Крім того, проаналізовано можливість координації учасниками концентрації своїх дій через новостворену компанію.

За повідомленням учасників концентрації:

учасники концентрації не матимуть переваг у використанні Платформи по відношенню до інших учасників ринку/контрагентів, що планують її використовувати;

не існуватиме обмежень вступу/доступу учасників ринку/контрагентів до Платформи;

спільне підприємство не вплине на діяльність учасників концентрації у сфері торгівлі сільськогосподарськими товарами, і учасники концентрації продовжуватимуть конкурувати у цій сфері;

учасники концентрації не будуть обмінюватися жодною інформацією комерційного характеру через Платформу;

спільне підприємство не сприятиме і не впливатиме на уніфіковану або узгоджену комерційну поведінку між учасниками концентрації;

на Платформі не дозволятиметься здійснювати будь-який обмін інформацією щодо цін, маркетингових стратегій, потужностей, клієнтів, витрат або будь-якою іншою інформацією, що може вплинути на конкуренцію між заявниками або іншими користувачами Платформи.

Учасники агробізнесу на території України не висловили занепокоєння щодо заявленої концентрації.

Враховуючи викладене, Антимонопольний комітет України надав дозвіл:

компаніям «ADM International Sarl» (м. Ролль, Швейцарія), «Bunge SA» (м. Женева, Швейцарія), «Cargill International SA» (м. Женева, Швейцарія), «Glencore Agriculture B.V.» (м. Роттердам, Нідерланди) та «Louis Dreyfus Company Suisse SA» (м. Гранд Саконнекс, Швейцарія) на створення компанії «TechCo» (м. Женева, Швейцарія).


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux