Юрій Терентьєв представив ефективні інструменти для побудови конкурентної культури в Україні

Опубліковано 17 березня 2017 року о 16:47

Описание: D:\NEW_PortalManager-AMKUMOD\1.0.6.1.0.2.0\Temp\TempHtml.files\PM781image002.jpgГолова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв у рамках семінару для молодих конкурентних відомств виступив у якості спікера на пленарному засіданні «Необхідність лобіювання конкуренції» – Стратегії успішного адвокатування  конкуренції серед урядів та зацікавлених осіб».

Семінар відбувся в рамках 18-ї Міжнародної конференції з конкуренції (Internationale Kartellkonferenz, IKK), яка проходила 15-17 березня цього року в місті Берлін.

Юрій Терентьєв під час панельної дискусії представив досвід Комітету в адвокатуванні конкуренції як дієвого та швидкого способу покращення конкурентного середовища, особливо за умови наявності неефективного регулювання. У своїй доповіді він проілюстрував на прикладах роботу та результати дій з адвокатування конкуренції у сферах енергетики, фармацевтики, адміністративних послуг, а також заходи з впровадження інституту моніторингу і контролю державної допомоги в Україні.

«З метою гармонізації підходів та принципів розвитку і захисту конкуренції в Україні з кращими світовими практиками Комітетом останнім часом зроблені конкретні кроки, серед яких: публікація рішень, удосконалення системи контролю за концентраціями суб’єктів господарювання, розробка рекомендаційних роз’яснень щодо принципів визначення розмірів штрафів, створення національної системи контролю та моніторингу державної допомоги», - зазначив під час свого виступу Юрій Терентьєв.

Впродовж наступних днів конференції Голова Антимонопольного комітету України взяв участь у чотирьох панельних дискусіях, під час яких учасники обговорили широке коло актуальних правових та економічних питань, що є ключовим двигуном для інвестицій та інновацій – масштаб виробництва чи конкуренція, роль конкурентних відомств у правозастосовчій практиці в сфері електронної економіки, застосування економічної теорії у сфері електронної економіки та надійність програм із звільнення від відповідальності при розгляді сучасних та більш складних справ про картелі.

Для довідки:

Починаючи із 1982 року конкурентне відомство Німеччини (Bundeskartellamt) організовує Міжнародні конференції з конкуренції кожні два роки.

IKK є одним з найвідоміших міжнародних заходів, присвячених питанням конкурентного законодавства, та об’єднує провідних діячів і експертів з питань конкуренції з усього світу, створюючи ефективну платформу для взаємного обміну досвідом та знаннями.

У рамках заходу проходить семінар для молодих конкурентних відомств. Уперше такий семінар, адаптований до особливих потреб та інтересів молодих конкурентних відомств, було проведено у 2013 році. Проведення та результати семінару були досить ефективними з точки зору обміну міжнародним досвідом. Більше ніж 70 учасників із 35 країн світу взяли участь в обговореннях та обміні досвідом.

З презентацією можна ознайомиться тут

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux