Вимога про надання інформації «Смарт Тест»

Опубліковано 03 листопада 2021 року о 15:50

Антимонопольний комітет України (далі – Комітет) відповідно до покладених на нього завдань та повноважень, визначених статтями 3 та 7 Закону України «Про Антимонопольний комітет України», проводить дослідження питання дотримання законодавства про захист економічної конкуренції на ринках надання послуг проведення експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України (далі – Експрес-тестування).

У зв’язку з викладеним, керуючись статтями 7, 16, 22 і 221 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» (далі – Закон) вимагаю у 10-денний строк з дня отримання цієї вимоги надати до Комітету наступну інформацію та пояснення за період 02.07.2021-04.08.2021:

  1. Перелік пунктів пропуску через державний кордон України, на яких Товариством з обмеженою відповідальністю «Смарт Тест» (далі – Товариство) проводилося Експрес-тестування.Додатково надати прейскурант всіх основних та додаткових послуг, пов’язаних із процедурою проведення Експрес-тестування, зазначивши при цьому ціни на проведення Експрес-тестування в межах пунктів пропуску (пунктів контролю) через державний кордон України, які діяли впродовж вищевказаного періоду.
  2. За якою методикою визначались та ким встановлювалися ціни на Експрес-тестування на пунктах пропуску (пунктів контролю) через державний кордон України, де Товариством надавалися дані послуги?В разі якщо ціноутворення формувалося Товариством самостійно, просимо описати процес формування ціни надання послуг з Експрес-тестування та надати калькуляції формування таких цін по кожній статті витрат окремоНадати копії розпорядчих документів, які це підтверджують.В разі, якщо в процесі ціноутворення Товариство керувалось нормативно-правовими актами органів державної влади, просимо поінформувати про це, зазначивши реквізити документу.
  3. Яким чином Товариство отримало право на проведення Експрес-тестування у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України? Описати процедуру визначення виконавця відповідних робіт.Надати належним чином завірені копії підтверджуючих документів, на підставі яких Товариство отримало право на проведення Експрес-тестування.
  4. Хто саме є відповідальним за організацію тестування на пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України, де Товариством надавалися дані послуги?
  5. Кількість осіб, яким Товариство надавало послуги з проведення Експрес-тестування за період з 02.07.2021 по дату надання відповіді.
  6. Чи надавало Товариство послуги з проведення Експрес-тестування за межами пунктів пропуску (пунктів контролю) через державний кордон України?

В разі позитивної відповіді надати прейскурант всіх основних та додаткових послуг, пов’язаних із процедурою проведення Експрес-тестування за межами пунктів пропуску, зазначивши при цьому територіальні межі (область, місто, інше територіальне утворення) та кількість осіб, які отримали такі послуги. Інформацію просимо надавати за період з 02.07.2021 по 04.08.2021.

Копії документів слід надати згідно з нумерацією пунктів цієї вимоги, з підписом керівника підприємства або уповноваженої особи у паперовому вигляді, інформацію, що запитується в табличному вигляді, необхідно надати в електронному вигляді у форматі «.xls» (Microsoft Office Excel 2003) на електронному носії, а також у електронному вигляді на адресу – [email protected] .

У разі надання інформації з обмеженим доступом (зокрема, конфіденційної інформації) необхідно: 1) зазначити, яка саме інформація має обмежений доступ, у тому числі які саме документи або частини документів містять інформацію з обмеженим доступом; та 2) надати обґрунтування щодо віднесення інформації до інформації із обмеженим доступом.

У разі надання інформації з обмеженим доступом (зокрема, конфіденційної інформації) необхідно: 1) зазначити, яка саме інформація має обмежений доступ, у тому числі які саме документи або частини документів містять інформацію з обмеженим доступом;  2) надати обґрунтування щодо віднесення інформації до інформації із обмеженим доступом.

Крім того, Комітету надається неконфіденційна версія документів чи іншої інформації, зокрема з виключеною, зачорненою чи в інший спосіб зміненою інформацією, яка забезпечує достатній її захист та досягнення цілей, передбачених пунктами 2 та 3 частини третьої статті 221 Закону України «Про Антимонопольний комітет України».

У разі відсутності можливості надання запитуваної інформації у визначений вимогою строк не пізніше кінцевої дати на надання відповіді, визначеної у цій вимозі, Товариство може звернутися до Комітету з обґрунтованим клопотанням про продовження строку надання інформації на вимогу, із поясненням причин неможливості надання запитуваної інформації у визначений у вимозі термін.

Контактна особа Комітету  – Спірідонов Роман Георгійович – головний спеціаліст відділу ринків споживчих товарів і фармацевтики, телефон (044) 251-62-25*62-79, електронна адреса – [email protected].

Згідно із статтями 22 та 22¹ Закону України «Про Антимонопольний комітет України» суб'єкти господарювання, об'єднання, органи влади, органи місцевого самоврядування, органи адміністративно-господарського управління та контролю, інші юридичні особи, їх структурні підрозділи, філії, представництва, їх посадові особи та працівники, фізичні особи  на вимогу органу Комітету зобов'язані подавати інформацію, в тому числі з обмеженим доступом, у визначені ним строки.

Згідно із пунктами 13, 14, 15 статті 50 та статтею 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» неподання органу Комітету  інформації в установлені строки, подання інформації в неповному обсязі у встановлені строки, подання недостовірної інформації визнаються порушенням законодавства про захист економічної конкуренції і тягнуть за собою відповідальність у вигляді штрафу у розмірі до одного відсотка доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux