В АМКУ завершився цикл нарад з питань інвентаризації програм підтримки суб’єктів господарювання

Опубліковано 05 серпня 2024 року о 16:36

В Антимонопольному комітеті України завершився цикл нарад з питань інвентаризації програм підтримки суб’єктів господарювання за рахунок ресурсів держави чи місцевих ресурсів, які існували на день набрання чинності Законом України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

1 серпня 2024 року відбулась робоча зустріч з представниками Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Під час зустрічі було детального обговорено механізм та мету реалізації потенційних заходів підтримки, що можуть містити ознаки державної допомоги, які існували на день набрання чинності Законом, та відповідно до яких потенційним відповідальним органом є НКЦПФР.

Сьогодні, 5 серпня 2024 року, було проведено робочу зустріч за участю представників Міністерства енергетики України. До зустрічі долучились експерти проєкту «Узгодження правил і практик конкуренції та державної допомоги із законодавством ЄС (COMPASA)». Під час наради було обговорено механізми та цілі реалізації програм підтримки, за якими потенційним відповідальним центральним органом виконавчої влади є Міненерго. Зокрема, потенційні програми підтримки, які стосуються реалізації заходів у сфері стимулювання виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії та підтримки використання альтернативних видів палива.

Наразі повнота наданої Міністерствами та іншими органами влади інформації про потенційні програми підтримки, що можуть містити заходи державної допомоги, є дуже важливою, а саме інформація щодо мети, кінцевих отримувачів, обсягів, детальних умов надання такої підтримки, а також актуальності заходів на сьогодні та на майбутнє. Саме ця інформація дозволить АМКУ в подальшому аналізувати потенційні заходи підтримки на предмет наявності ознак державної допомоги, а також здійснити їх подальшу оцінку на відповідність правилам державної допомоги.

В подальшому, після проведення відповідної аналітичної роботи, Комітетом буде сформовано звіт щодо інвентаризації програм підтримки суб’єктів господарювання за рахунок ресурсів держави чи місцевих ресурсів, які існували на день набрання чинності Законом, та буде направлено до Кабінету Міністрів України з пропозиціями щодо проведення інвентаризації програм підтримки з метою інформування надавачів такої підтримки.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux