В АМКУ затверджено план проведення інвентаризації чинних програм підтримки суб’єктів господарювання

Опубліковано 21 травня 2024 року о 15:44

Європейська Комісія у Звіті про прогрес України в рамках Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року зазначила, що Україна повинна підготувати достовірну та повну інвентаризацію схем державної допомоги, запроваджених до створення органу, відповідального за контроль за нею в Україні.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 09.02.2024 № 133-р затверджено План заходів з виконання рекомендації Європейської Комісії, представлених у Звіті про прогрес України в рамках Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року.

Антимонопольний комітет України визначений одним із відповідальних за виконання пункту 66 цього Плану.

Наразі Комітетом продовжується робота щодо проведення інвентаризації програм підтримки суб’єктів господарювання за рахунок ресурсів держави чи місцевих ресурсів, які існували на день набрання чинності Законом України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання». Так, з метою проведення зазначеної роботи затверджено наказ від 21.05.2024 № 46-ОД «Про затвердження Плану проведення інвентаризації програм підтримки суб’єктів господарювання за рахунок ресурсів держави чи місцевих ресурсів, які існували на день набрання чинності Законом України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», на 2024 рік».

Проведення інвентаризації програм підтримки суб’єктів господарювання за рахунок ресурсів держави чи місцевих ресурсів, які існували на день набрання чинності Законом ведеться Комітетом спільно з проектом ЄС «Узгодження правил і практик конкуренції та державної допомоги із законодавством ЄС». Наразі аналізуються більше 100 заходів щодо наявності ознак чинних програм підтримки суб’єктів господарювання, з яких Проект ЄС запропонував розпочати завершення інвентаризації. Ці заходи включають, зокрема: заходи Податкового та Митного кодексів України та заходи, що містяться в законодавчих актах, до яких пропонується внести зміни прикінцевими та перехідними положеннями законопроєкту № 5648 від 10.06.2021.

Після проведення відповідної аналітичної роботи Комітетом планується сформувати звіт щодо інвентаризації програм підтримки суб’єктів господарювання за рахунок ресурсів держави чи місцевих ресурсів, які існували на день набрання чинності Законом, та направити Кабінету Міністрів пропозиції щодо проведення інвентаризації програм підтримки з метою інформування надавачів такої підтримки.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux