Про затвердження Положення про порядок вилучення, обліку, зберігання та повернення доказів та накладення арешту

Опубліковано 10 квітня 2019 року о 17:10

Оприлюднюється проект регуляторного акту: Проект розпорядження Антимонопольного комітету України «Про затвердження Положення про порядок вилучення, обліку, зберігання та повернення доказів та накладення арешту».

Проект розпорядження Антимонопольного комітету України «Про затвердження Положення про порядок вилучення, обліку, зберігання та повернення доказів та накладення арешту» (далі – проект розпорядження) розроблений на підставі пункту 7 частини 1 статті 7 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» та положень статті 44 Закону України «Про захистекономічної конкуренції».

Доцільність розробки та прийняття проекту розпорядження обґрунтовується тим, що, не зважаючи на наявність зазначених вищевзаємодоповнюючих законодавчих положень, якими встановлений загальний порядок вилучення доказів та накладення арештуАнтимонопольним комітетом України (далі – Комітет), чіткий механізм врегулювання процедури вилучення доказів та накладенняарештів Комітетом наразі відсутній, тобто чинним законодавством не регламентований, що призводить до ускладнення реалізаціїповною мірою повноважень Комітету при розгляді справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у тому числі про захист від недобросовісної конкуренції.

Відтак, метою державного регулювання та прийняття проекту розпорядження є встановлення єдиного, деталізованого порядку вилучення, обліку, зберігання, повернення доказів та накладення арешту Комітетом під час розгляду справ про порушеннязаконодавства про захист економічної конкуренції, у тому числі про захист від недобросовісної конкуренції, а також підвищенняякості розслідувань та результативності розгляду таких справ.

Окрім цього, прийняття акта сприятиме реалізації Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року, затвердженогорозпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2017 року №275-р, в частині посилення політики розвитку конкуренції та пункту 35 Плану пріоритетних дій Уряду на 2019 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 р. № 1106-р, в частині забезпечення захисту економічної конкуренції у підприємницькій діяльності.

Потреба у додаткових витратах для впровадження запропонованого регуляторного акта відсутня.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови просимо надсилати протягом одного місяця з дня його оприлюднення у письмовомута/або електронному вигляді за вказаними адресами:

Антимонопольний комітет України: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, e-mail: [email protected] або[email protected].

Державна регуляторна служба України: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11, e-mail: [email protected].

Проект регуляторного акта та аналіз регуляторного впливу оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux