АМКУ здійснює розгляд справ ТОВ «ДТЕК НАФТОГАЗ» про концентрацію у вигляді придбання

Опубліковано 10 квітня 2019 року о 18:07

Антимонопольним комітетом України здійснюється розгляд справ про концентрацію № 128-25/3-19 та № 128-25/4-19 у вигляді придбання:

  • ТОВ «ДТЕК НАФТОГАЗ» (м. Київ, ідентифікаційний код юридичної особи 37719067) акцій ПрАТ «КИЇВОБЛЕНЕРГО» (м. Вишневе, Київська обл., ідентифікаційний код юридичної особи 23243188), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства;
  • ТОВ «ДТЕК НАФТОГАЗ» (м. Київ, ідентифікаційний код юридичної особи 37719067) акцій АТ «ОДЕСАОБЛЕНЕРГО» (м. Одеса, ідентифікаційний код юридичної особи 00131713), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства.

Зазначені концентрації відбуваються на ринку розподілу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами в територіальних межах Київської та Одеської областей, де розташовані належні електричні мережі.

В ході розгляду зазначених справ учасниками концентрації було запропоновано взяти на себе наступні зобов’язання:

  1.  Не пропонувати для обрання до Ради Оптового ринку електричної енергії України від Постачальників та Операторів системи розподілу більше 2-х кандидатів від підприємств, що пов’язані відносинами контролю з ПрАТ «КИЇВОБЛЕНЕРГО» та АТ «ОДЕСАОБЛЕНЕРГО», - з дати здійснення заявлених концентрацій до дати запровадження повномасштабного ринку електричної енергії відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії»;
  2. Забезпечити придбання ПрАТ «КИЇВОБЛЕНЕРГО» та АТ «ОДЕСАОБЛЕНЕРГО» електричної енергії для компенсації технологічних втрат на конкурентних засадах, а саме: (1) на тендерних або інших конкурентних засадах, що передбачають конкурентний відбір продавця-переможця, та/або (2) на ринку «на добу наперед» та/або (3) на внутрішньодобовому ринку та/або (4) за двосторонніми договорами на електронних аукціонах, проведення яких передбачено Законом України «Про ринок електричної енергії» і законодавчими актами та/або (5) на балансуючому ринку у випадках, передбачених Законом України «Про ринок електричної енергії» та законодавчими актами, - протягом 3 років з дати здійснення заявлених концентрацій, починаючи з дати запровадження повномасштабного ринку електричної енергії, а до запровадження повномасштабного ринку електричної енергії – відповідно до умов Договору між членами Оптового ринку електричної енергії України;
  3.  Забезпечити розміщення ПрАТ «КИЇВОБЛЕНЕРГО» та АТ «ОДЕСАОБЛЕНЕРГО» на власних веб-сайтах інформації про кожний факт відмови постачальникам електричної енергії в укладенні договору про надання послуг з розподілу електричної енергії та про причини такої відмови, - протягом 3 років з дати вчинення концентрації, починаючи не пізніше третього місяця з дати вчинення концентрації.

З метою повного об’єктивного розгляду Комітетом справ, у разі наявності інформації, яка може вплинути на прийняття Комітетом рішення у справі по суті, просимо зацікавлених осіб надсилати інформацію, зауваження та пропозиції із питання зазначених концентрацій та зобов’язань, запропонованих учасниками концентрацій, на електронну адресу [email protected] та поштою до 17.04.2019.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux