Правозастосування «на лінії фронту»: АМКУ долучився до семінару Американської асоціації правників

Опубліковано 13 жовтня 2022 року о 15:00

Особливості роботи Антимонопольного комітету України під час війни, поточний стан реформи конкурентного законодавства України та робота з іноземними інвестиціями. Ці питання Голова АМКУ Ольга Піщанська та державний уповноважений Комітету Сергій Шершун обговорювали під час дискусії «Антимонопольне правозастосування «на лінії фронту», що відбулася в рамках Глобального семінару Секції антимонопольного права Американської асоціації правників у Варшаві (Польща) 12 жовтня.

Ольга Піщанська, наголосила, що Україна наразі дуже потребує сучасних систем протиповітряної оборони, оскільки росія посилює атаки на мирне населення та цивільну інфраструктуру нашої держави. Після останніх ракетних обстрілів Україна змушена була припинити експорт електроенергії до ЄС, відтак Європа стала ще більш залежною від російських енергоносіїв, зауважила голова АМКУ.

 

«Знищуючи Україну, Росія намагається нав’язати Європі та світу свої правила гри. Але країни, для яких цінності демократії є пріоритетними, мають дати жорстку та рішучу відповідь агресору. Сподіваємося, що наші партнери продовжуватимуть посилювати санкції проти Росії і в першу чергу відмовляться від її енергоносіїв», – зазначила Ольга Піщанська.

Керівниця українського антимонопольного відомства розповіла партнерам, що після початку широкомасштабного вторгнення росії Комітет швидко відновив свої функції та адаптував роботу до умов воєнного стану. А після перемоги України АМКУ значну увагу приділятиме нагляду за процесами відбудови економіки:

«Важливо запобігати зловживанням у той час, коли наша економіка ще має невеликий запас міцності. І всі наявні ресурси доведеться використовувати максимально ефективно. Для цього, зокрема, ми тісно співпрацюємо з нашими іноземними партнерами щодо вдосконалення конкурентного законодавства. І ми вдячні їм за те, що вони продовжували підтримувати нас навіть під час війни», – підкреслила Ольга Піщанська.

Тему очікуваних законодавчих змін продовжив державний уповноважений Сергій Шершун. В рамках заходу Сергій Шершун взяв участь й у круглому столі з питань правозастосування. Державний уповноважений, зокрема, говорив про регіональну співпрацю конкурентних відомств, про результати реформи міжрегіональних відділень АМКУ і їхню роль у дослідженнях ринків. 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux