Особливості роботи Колегії з оскарження публічних закупівель на період карантину

Опубліковано 17 березня 2020 року о 16:15

З метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 та на виконання Постанови Кабінету міністрів України “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" №211 від 11.03.2020 (із змінами, затвердженими Постановою №215 від 16.03.2020) Антимонопольний комітет змінює порядок участі сторін у засіданнях Постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель (надалі - Колегії).

Зокрема, з 18 березня 2020р. на період дії карантину АМКУ вводить такі заходи безпеки:

  1. Право на участь сторін в засіданнях Колегії реалізується шляхом повного викладення суб’єктом оскарження та/або замовником своєї позиції у письмових поясненнях, які мають бути завантажені в системі Prozorro.

    У випадку неможливості надати інформацію у письмовому вигляді, сторона подає клопотання із відповідним обґрунтуванням. Розглянувши клопотання, Колегія може ухвалити рішення про участь сторони у засіданні через систему відеозв’язку.

  2. На виконання п. 6 ст. 18 Закону України «Про публічні закупівлі» для забезпечення відкритості розгляду скарг присутність третіх сторін на засіданнях буде забезпечено шляхом відеотрансляції роботи Колегії на її сторінці у мережі Facebook (https://www.facebook.com/PublicProcurementAMCU/). У дні, коли працюватимуть дві колегії, буде забезпечено 2 відеотрансляції (https://www.facebook.com/PublicProcurementAMCU/ та https://www.facebook.com/Public2ProcurementAMCU/)
  3. Постановою Кабінету міністрів України “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" №211 від 11.03.2020 (із змінами, затвердженими Постановою №215 від 16.03.2020) заборонено проведення заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Відтак буде обмежено кількість осіб, які одночасно можуть перебувати у приміщеннях АМКУ (в тому числі в залі очікування та залах засідань Колегії).

Повний текст розпорядження АМКУ: Розпорядження №2-рп від 17.03.2020

 Детальнішу інформацію про заходи безпеки в період дії карантину ви можете отримати на відповідному порталі Кабінету міністрів України: https://covid19.com.ua/

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux