О. Піщанська: АМКУ досліджує причину подорожчання яєць та соняшникової олії

Опубліковано 09 квітня 2021 року о 16:59

Антимонопольний комітет України досліджує природу підвищення роздрібних цін на окремі продукти харчування. Про це повідомила у своєму блозі на одному з вітчизняних видань голова комітету Ольга Піщанська.  

«Нині досліджуємо природу підвищення роздрібних цін на яйця, цукор і соняшникову олію. Щодо цукру уже почали розслідування. Стосовно решти продуктів з’ясовуємо, на якій ланці відбулося первинне подорожчання. Це може бути рівень виробника, постачальника або торгівельної мережі. Визначаємо, чи були у суб’єктів господарювання об’єктивні підстави так чинити, і чи має це подорожчання ринкове підґрунтя», -  повідомила голова АМКУ.

За її словами, поки зарано говорити, чи є підстави для початку розслідування щодо яєць та олії. Перед прийняттям рішення про застосування засобів впливу комітет враховуватиме особливості кожного товарного ринку, з’ясує цінові амплітуди на міжнародних біржах тощо.

«Зрештою, з’ясувавши ці маркери, можемо робити обґрунтований висновок щодо наявності чи відсутності порушень та застосовувати засоби впливу на порушників», - підкреслила Ольга Піщанська. 

Нагадаємо, 5 квітня 2021 року Антимонопольний комітет розпочав справу проти групи компаній «Астарта» та ТОВ «Радехівський цукор» за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку первинної реалізації білого цукру (бурякового).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux