Інформація про рішення АМКУ 15.12.2021

Опубліковано 16 грудня 2021 року о 09:03

  • Прийнято рішення за результатами розгляду справи № 500-26.15/75-20-ДД про державну допомогу Виконавчого комітету Кам’янської міської ради про надання підтримки комунальному підприємству Кам’янської міської ради «Кам’янське автотранспортне підприємство 042802», що надається на підставі Рішення Кам’янської міської ради від 01.03.2019 № 1359-31/VII «Про затвердження Програми розвитку комунального підприємства Кам’янської міської ради «Кам’янське автотранспортне підприємство 042802» на 2019-2024 роки.
  • Схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку повернення незаконної державної допомоги, недопустимої для конкуренції».
  • Оштрафовано на загальну суму 105 316 601 гривень відповідачів у справі № 145-26.13/84-21 за вчинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції, передбачених пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів відкритих торгів, а саме:
  • ТОВ «САП Україна» на загальну суму 75 000 000 грн;
  • ТОВ «Бріг-рітейл» на загальну суму 3 259 273 грн;
  • ТОВ «Агелес» на загальну суму 5 632 114 грн;
  • ТОВ «Беной» на загальну суму 12 783 467 грн;
  • ДП «НТТ ДАТА БІЗНЕС СОЛЮШНС» на загальну суму 6 100 798 грн;
  • ТОВ «Інфопульс Україна» на загальну суму 2 200 950 грн;
  • ТОВ «Сапран Україна» на загальну суму 339 999 грн.
  • Оштрафовано ТОВ «лайфселл» на загальну суму 10 467 543 гривень за вчинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції, передбачених статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.
  • Оштрафовано ТОВ «Радехівський цукор» (с. Павлів, Радехівський район, Львівська обл.) на 510 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття контролю над значною частиною активів цукрового заводу у м. Збараж, Тернопільської обл., які належали публічному акціонерному товариству «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (м. Київ), та забезпечували можливість здійснення господарської діяльності з переробки цукрового буряку та виробництва цукру, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.
  • Оштрафовано ТОВ «Радехівський цукор» (с. Павлів, Радехівський район, Львівська обл.) на 510 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття контролю над значною частиною активів цукрового заводу у смт. Козова, Козівського району Тернопільської області, які належали публічному акціонерному товариству «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (м. Київ), та забезпечували можливість здійснення господарської діяльності з переробки цукрового буряку та виробництва цукру, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.
  • Оштрафовано компанією «ARMPITCH HOLDINGS LIMITED» (м. Лімасол, Кіпр) на 170 000 гривень за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді здійснення концентрації шляхом набуття у власність акцій компанії «AGRICOM GROUP LIMITED» (м. Нікосія, Кіпр), що забезпечило перевищення 25 відсотків голосів у вищому органі управління компанії, без отримання відповідного дозволу органів Антимонопольного комітету України, наявність якого необхідна.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «АПОЛО ІНТЕРНЕШНЛ ТРЕЙД ЛТД» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «МАКСИМУМ-БУД» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «НИВКИ СІТІ СЕРВІС» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «РЕЗЕРВ П Л Ю С» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «СІТІ-ФОРУС» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління підприємства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «МІСЬКА БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ІНТЕРГАЛ-БУД» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «ЛІТОРАЛЬ» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ІНТЕР-БІЛДІНГ» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «САН-СІГМА» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління підприємства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «МАК-ФОРУС» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «КАФІ КАФІКАФ» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗАВОД РЯТУВАЛЬНИХ ЗАСОБІВ» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному фонді дочірнього підприємства «ІНСТИТУТ ГЕНЕТИКИ РЕПРОДУКЦІЇ» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління підприємства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «ФОРТ ЛМ» (м. Київ), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл компанії ТОВ «СТАР БІЛДІНГ» (м. Київ) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «ЄВРОДЕРЕВ-2» (м. Львів), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України на придбання частки в статутному капіталі ТОВ «Компанія з управління активами «Вентуріко» (м. Київ), що забезпечує досягнення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України на придбання частки в статутному капіталі ТОВ «Компанія з управління активами «Вентуріко» (м. Київ), що забезпечує досягнення 25 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України на придбання частки в статутному капіталі ТОВ «Компанія з управління активами «Вентуріко» (м. Київ), що забезпечує досягнення 25 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл на внесення змін до узгоджених дій, які здійснюються відповідно до Угоди про пряме врегулювання збитків, укладеної Моторним (транспортним) страховим бюро України (м. Київ) і страховиками-членами Моторного (транспортного) страхового бюро України.
  • Надано дозвіл компанії «Oriv Holding a.s.» (м. Годонін, Чеська Республіка) на набуття разом з компанією «Ivena Limited» (Кіпр) контролю над ТОВ «Орівська ВЕС» (м. Львів, Україна).
  • Надано дозвіл АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «ФОРСАЙТ ІНВЕСТ» (м. Київ) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ «ТРИХАТИ-ЕЛІОС» (м. Харків), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління товариства.
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України на набуття контролю над ТОВ «ЕКОПРОМ-СЕРВІС» (м. Харків) шляхом призначення його на посаду директора товариства, який вже обіймає посаду керівника в інших суб’єктах господарювання: ТОВ «КАЛИНІВКА ТЕРРА» (м. Харків), ТОВ «ТРИХАТИ-ЕЛІОС» (м. Харків), ТОВ «САНВЕЙ СТ» (м. Харків), ТОВ «ЗАТИШНА ДУБРАВА» (м. Харків), ТОВ «АЛЬТЕРНАТИВНІ ЕНЕРГО СИСТЕМИ» (м. Миколаїв), ПП «ЕНСЕДРА» (м. Харків).
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України на набуття контролю над АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «ВЕРОНА» (м. Київ) шляхом призначення його головою наглядової ради товариства, який вже обіймає посаду керівника в інших суб’єктах господарювання: ТОВ «КАЛИНІВКА ТЕРРА» (м. Харків), ТОВ «ТРИХАТИ-ЕЛІОС» (м. Харків), ТОВ «САНВЕЙ СТ» (м. Харків), ТОВ «ЗАТИШНА ДУБРАВА» (м. Харків), ТОВ «АЛЬТЕРНАТИВНІ ЕНЕРГО СИСТЕМИ» (м. Миколаїв), ПП «ЕНСЕДРА» (м. Харків).
  • Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України на набуття контролю над АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «ФОРСАЙТ ІНВЕСТ» (м. Київ) шляхом призначення його головою наглядової ради товариства, який вже обіймає посаду керівника в інших суб’єктах господарювання: ТОВ «КАЛИНІВКА ТЕРРА» (м. Харків), ТОВ «ТРИХАТИ-ЕЛІОС» (м. Харків), ТОВ «САНВЕЙ СТ» (м. Харків), ТОВ «ЗАТИШНА ДУБРАВА» (м. Харків), ТОВ «АЛЬТЕРНАТИВНІ ЕНЕРГО СИСТЕМИ» (м. Миколаїв), ПП «ЕНСЕДРА» (м. Харків).
  • Надано дозвіл на набуття компанією «Table Intermediate Inc.» (штат Делавер, США) одноосібного контролю над компанією «Troy Corporation» (штат Делавер, США).
  • Надано дозвіл на поглинання компанії «Konecranes Plc» (м. Гювінкяа, Фінляндія) компанією «Cargotec Corporation» (м. Гельсінкі, Фінляндія).
  • Залишено без змін рішення Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України від 19.07.2019 №50-р/тк у справі № 2/01-8-18.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux