Інформація про попередні висновки у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції № 145-26.13/75-21 та розгляд зазначеної справи на засіданні АМКУ

Опубліковано 08 грудня 2023 року о 14:29

Відповідачі: товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ»

Відповідно до пункту 26 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції (Правила розгляду справ), затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5, зареєстрованих у

Міністерстві юстиції України 6 травня 1994 року за № 90/299 (у редакції розпорядження Антимонопольного комітету України від 29 червня 1998 року № 169-р) (із змінами) Антимонопольний комітет України повідомляє таке.

За результатами збирання та аналізу доказів у справі № 145-26.13/75-21, розпочатої за ознаками вчинення товариством з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариством з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» порушень, передбачених пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів, складено подання про попередні висновки від 23.11.2023 № 145-26.13/7521/333-спр (далі – Подання).

Відповідно до подання від 23.11.2023 № 145-26.13/75-21/333-спр у справі № 145-26.13/7521, пропонується:

  1. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «Система штучного кровообігу у комплексі з центробіжним насосом та розхідними оксигенаторами», проведених Окремою комендатурою охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України (військова частина 1498) (Київська обл.) відповідно до оголошення UA-2020-07-30-001759-b.
  2. За порушення, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  3. За порушення, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  4. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «Апаратура для радіотерапії, механотерапії, електротерапії та фізичної терапії», проведених комунальним некомерційним підприємством «Обласний госпіталь для ветеранів війни м.Святогірська» (Донецька обл.) відповідно до оголошення UA-2020-07-20-007269-b.
  5. За порушення, зазначене у пункті 4 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  6. За порушення, зазначене у пункті 4 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  7. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «Системи реєстрації медичної інформації та дослідне обладнання», проведених Комунальним некомерційним підприємством «Обласний госпіталь для ветеранів війни м.Святогірська» (Донецька обл., ідентифікаційний код 25759269) відповідно до оголошення UA-2020-07-20-007341-b.
  8. За порушення, зазначене у пункті 7 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  9. За порушення, зазначене у пункті 7 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  10. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «Устаткування для операційних блоків (НК 024:2019: 44776 Електрохірургічна система)», проведених Комунальним некомерційним підприємством «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ТРАВМАТОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ» (Донецька обл., м. Лиман) відповідно до оголошення UA-2020-06-23-004086-a.
  11. За порушення, зазначене у пункті 10 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  12. За порушення, зазначене у пункті 10 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  13. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «33170000-2 Обладнання для анестезії та реанімації», проведених Комунальним некомерційним підприємством «Обласний медичний центр психічного здоров'я» Житомирської обласної ради відповідно до оголошення UA-2020-0609-004223-b.
  14. За порушення, зазначене у пункті 13 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  15. За порушення, зазначене у пункті 13 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  16. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «Медичні дихальні апарати, 2 лота», проведених Департаментом охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (м. Київ, ідентифікаційний код 02012906) відповідно до оголошкення UA-2020-04-16-008616-b.
  17. За порушення, зазначене у пункті 16 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  18. За порушення, зазначене у пункті 16 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  19. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «ДК 021:2015 - 33190000-8 Медичне обладнання та вироби медичного призначення різні (НК 024:2019 –35379 Стіл операційний універсальний, електрогідравлічний; НК 024:2019 – 38149 Універсальний операційний стіл, електромеханічний, лінійний; НК 024:2019 – 35823 Негатоскоп медичний, з електроживленням; НК 024:2019 – 13959 Стіл для хірургічних інструментів; НК 024:2019 – 10535 Медична шафа; НК 024:2019 – 13951 Стіл на анестезіологічні інструменти; НК 024:2019 – 10298 Стенд для чаші, таза; НК 024:2019 – 45635 Шафа для сушіння і зберігання ендоскопів; НК 024:2019 – 15934 Система мийок у кімнаті для огляду / терапевтичних процедур; НК 024:2019 – 40599 Шафа для зберігання приладів; НК 024:2019 – 14413 Мийка / стерилізатор; НК 024:2019 – 38664 Візок для зберігання приладдя та доправлення до операційного столу; НК 024:2019 – 35124 Стійка для медичної техніки; НК 024:2019 – 34852 Стіл / кушетка масажний, без електроживлення, портативний; НК 024:2019 – 34873 Меблі для лікарень механічні; НК 024:2019 – 10531 Приліжкова шафа; НК 024:2019 – 31163 Каталка лежача адаптаційна НК 024:2019 – 31162 Каталка сидяча адаптаційна; НК 024:2019 – 36069 Стійка для внутрішньовенних вливань)», проведених Комунальним некомерційним підприємством «Обласне територіальне медичне об'єднання м. Краматорськ» (Донецька обл., ідентифікаційний код 21992649) відповідно до оголошення UA-2020-04-17003103-c.
  20. За порушення, зазначене у пункті 19 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  21. За порушення, зазначене у пункті 19 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  22. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «Апаратура для радіотерапії, механотерапії, електротерапії та фізичної терапії (НК 024:2019: 47244 Апарат штучної вентиляції легенів загального призначення для інтенсивної терапії 42411 Апарат штучної вентиляції легенів для інтенсивної терапії неонатальний / для дорослих; 31321 Концентратор кисню портативний; 31253 Компресор повітряний для медичних виробів; 47408 Помпа системи лікування ран від'ємним тиском)», проведених комунальним некомерційним підприємством «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ТРАВМАТОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ» (Донецька обл., ідентифікаційний код 20366499) відповідно до оголошення UA-2020-04-06-003267-b.
  23. За порушення, зазначене у пункті 22 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  24. За порушення, зазначене у пункті 22 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  25. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: ДК 021:2015 - 33190000-8 Медичне обладнання та вироби медичного призначення різні (НК 024:2019 –32037Джерело світла загального призначення; НК 024:2019 – 38671 Стерилізатор паровий; НК 024:2019 – 35628 Очищувач гнучких ендоскопів; НК 024:2019 – 14413 Мийка / стерилізатор; НК 024:2019 – 62893 Ультрафіолетова система дезінфекції приміщень) проведених комунальним некомерційним підприємством «Обласне територіальне медичне об'єднання м. Краматорськ» (Донецька обл., ідентифікаційний код 21992649) відповідно до оголошення UA-2020-04-15-000186-c.
  26. За порушення, зазначене у пункті 25 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  27. За порушення, зазначене у пункті 25 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  28. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «Код за ДК 021:2015: 33170000-2 обладнання для анестезії та реанімації 2 лоти (Класифікатор медичних виробів нк 024:2019: 37710 – Система анестезіологічна загального призначення, 47244 – Апарат штучної вентиляції легень загального призначення для інтенсивної терапії)», проведених ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» (м. Київ, ідентифікаційний код 26385055) відповідно до оголошення UA-2020-03-04-004148-a.
  29. За порушення, зазначене у пункті 28 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  30. За порушення, зазначене у пункті 28 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  31. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «(Апарат штучної вентиляції легенів) (НК 024:2019 код 47244 «Апарат штучної вентиляції легенів загального призначення для інтенсивної терапії»)», проведених комунальним некомерційним підприємством «Центральна районна лікарня Києво-Святошинської районної ради» Київська область обл., ідентифікаційний код 01994669) відповідно до оголошення UA-2020-03-02-000500-b.
  32. За порушення, зазначене у пункті 31 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  33. За порушення, зазначене у пункті 31 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  34. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: Системи реєстрації медичної інформації та дослідне обладнання проведених комунальним клінічним лікувально - профілактичним закладом охорони здоров'я «ОБЛАСНА ТРАВМАТОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ» (Донецька обл., ідентифікаційний код 20366499) відповідно до оголошення UA-2019-04-03-000265-b.
  35. За порушення, зазначене у пункті 34 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  36. За порушення, зазначене у пункті 34 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  37. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «ДК 021-2015 (CPV) 33190000-8 Медичне обладнання та вироби медичного призначення різні (ліжко багатофункціональне, електричне)», проведених комунальним некомерційним підприємством Харківської обласної ради «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» Харківська обл., ідентифікаційний код 02003563) відповідно до оголошення UA-2018-10-12-000073-c.
  38. За порушення, зазначене у пункті 37 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  39. За порушення, зазначене у пункті 37 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  40. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «Медичне обладнання та вироби медичного призначення різні», проведених комунальним закладом охорони здоров»я «Обласна лікарня інтенсивного лікування м. Маріуполь» (Донецька обл., ідентифікаційний код 03098229) відповідно до оголошення UA-2018-05-17-000205-a.
  41. За порушення, зазначене у пункті 40 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  42. За порушення, зазначене у пункті 40 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  43. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «Обладнання для оснащення центрів серцевосудинної патології та відділень невідкладної (екстреної) медичної допомоги, 2 лоти», проведених Департаментом охорони здоров'я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (м. Київ, ідентифікаційний код 02012906) відповідно до оголошення UA-2018-02-26-001415-a.
  44. За порушення, зазначене у пункті 43 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  45. За порушення, зазначене у пункті 43 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  46. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» і товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: «Медичні матеріали», проведених Національним військово-медичним клінічним центром «Головний військовий клінічний госпіталь» (м. Київ, ідентифікаційний код 07773293) відповідно до оголошення UA-2018-01-05-001893-a.
  47. За порушення, зазначене у пункті 46 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ГЛОБАЛМЕДГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  48. За порушення, зазначене у пункті 46 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «СУЧАСНА ЛІКАРНЯ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Керівники зазначених суб’єктів господарювання та/або уповноважені ними особи мають змогу отримати або ознайомитися зі змістом зазначеного подання та матеріалами справи у приміщенні Антимонопольного комітету України за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, каб. 323, (044) 251-60-05.

Зазначені суб’єкти господарювання мають право надати свої міркування, пропозиції або заперечення щодо висновків та пропозицій, викладених у поданні.

У разі надання заперечень щодо висновків і пропозицій, викладених у поданні, необхідно надати докази, які їх підтверджують.

Одночасно повідомляємо, що розгляд Антимонопольним комітетом України справи № 145-26.13/75-21 відбудеться 21 грудня 2023 року об 11.30.

Місце розгляду справи: Антимонопольний комітет України, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, перший поверх (зал засідань).

Керівники зазначених суб’єктів господарювання або їх представники, повноваження яких мають бути оформлені належним чином, можуть взяти участь у засіданні Комітету. Інформацію про керівника та/або уповноважену особу (за довіреністю), що буде присутня на засіданні Комітету, просимо повідомити до 15.00 20 грудня 2023 року за номером телефону: (044) 25160-05 та/або на електронну поштову скриньку [email protected].

У разі зміни дати проведення розгляду справи буде повідомлено про це додатково.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux