Інформація про попередні висновки у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції № 145-26.13/152-21 та розгляд зазначеної справи на засіданні АМКУ

Опубліковано 07 грудня 2022 року о 13:19

Відповідно до пункту 26 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції (Правила розгляду справ), затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 6 травня 1994 року за № 90/299 (у редакції розпорядження Антимонопольного комітету України від 29 червня  1998 року  № 169-р) (із змінами) Антимонопольний комітет України повідомляє таке.

За результатами розслідування у справі № 145-26.13/152-21, розгляд якої розпочато за ознаками вчинення:

товариством з обмеженою відповідальністю «Карпатська нафтова компанія», товариством з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Євротранс-Інвест» та товариством з обмеженою відповідальністю «Екстрар» порушень, передбачених пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів електронних торгів по лоту № 443554 щодо продажу «ІПОТЕКА: єдиний майновий комплекс, загальною площею 126 579,4 кв.м., який знаходиться за адресою: м. Київ, проспект Броварський, 99», проведених Відділом примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на майданчику Державного підприємства «СЕТАМ»;

товариством з обмеженою відповідальністю «ФК «ФІНГАРАНТ», товариством з обмеженою відповідальністю «АЛЬДАРІС-ГРУП» та товариством з обмеженою відповідальністю «Екстрар» порушень, передбачених пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів електронних торгів по лоту № 443559 щодо продажу «ІПОТЕКА: Майновий комплекс, загальною площею                     5773,7 кв.м., що розташований за адресою: Київська область, Броварський район, с. Пухівка, вул. Радгоспна, 37», проведених Відділом примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на майданчику Державного підприємства «СЕТАМ», складено подання про попередні висновки від 30.11.2022  

№ 145-26.13/152-21/252-спр.

Відповідно до подання про попередні висновки від 30.11.2022 № 145-26.13/152-21/252-спр у справі № 145-26.13/152-21 пропонується:


Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «Карпатська нафтова компанія», товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Євротранс-Інвест» та товариство з обмеженою відповідальністю «Екстрар» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів електронних торгів за лотом № 443554 щодо продажу «єдиного майнового комплексу, загальною площею 126 579,4 кв.м., який знаходиться за адресою: м. Київ, проспект Броварський, 99, проведених Відділом примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на майданчику Державного підприємства «СЕТАМ» 15 жовтня 2020 року.

За порушення, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «Карпатська нафтова компанія» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

За порушення, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Євротранс-Інвест» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання                               від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

За порушення, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю ««Екстрар» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю  «ФК «ФІНГАРАНТ», товариством з обмеженою відповідальністю «АЛЬДАРІС-ГРУП» та товариством з обмеженою відповідальністю «Екстрар» вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів електронних торгів за лотом № 443559 щодо продажу майнового комплексу, загальною площею 5773,7 кв.м., що розташований за адресою: Київська область, Броварський район, с. Пухівка, вул. Радгоспна, 37, проведених Відділом примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на майданчику Державного підприємства «СЕТАМ» 15 жовтня 2020 року.

За порушення, зазначене у пункті 5 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «ФК «ФІНГАРАНТ» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

За порушення, зазначене у пункті 5 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «АЛЬДАРІС-ГРУП» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

За порушення, зазначене у пункті 5 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю ««Екстрар» штраф у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Керівники ТОВ «Карпатська нафтова компанія», ТОВ «Компанія з управління активами «ЄВРОТРАНС-ІНВЕСТ», ТОВ  «ЕКСТРАР», ТОВ «ФК «ФІНГАРАНТ», ТОВ «АЛЬДАРІС-ГРУП» та/або уповноважені ними особи мають змогу отримати або ознайомитися зі змістом зазначеного подання та матеріалами справи у приміщенні Антимонопольного комітету України за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, каб. 323, тел. (044) 251-60-05.

ТОВ «Карпатська нафтова компанія», ТОВ «Компанія з управління активами «ЄВРОТРАНС-ІНВЕСТ», ТОВ  «ЕКСТРАР», ТОВ «ФК «ФІНГАРАНТ», ТОВ «АЛЬДАРІС-ГРУП» мають право надати свої міркування, пропозиції або заперечення щодо висновків та пропозицій, викладених у поданні.

У разі надання заперечень щодо висновків і пропозицій, викладених у поданні, необхідно надати докази, які їх підтверджують.


Одночасно повідомляємо, що розгляд Антимонопольним комітетом України справи  
№ 145-26.13/152-21 відбудеться 15 грудня 2022 року об 11:30.


Місце розгляду справи: Антимонопольний комітет України, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського,  45, перший поверх (зал засідань).


Керівники ТОВ «Карпатська нафтова компанія», ТОВ «Компанія з управління активами «ЄВРОТРАНС-ІНВЕСТ», ТОВ  «ЕКСТРАР», ТОВ «ФК «ФІНГАРАНТ», ТОВ «АЛЬДАРІС-ГРУП» або їх представники, повноваження яких мають бути оформлені належним чином, можуть взяти участь у засіданні Комітету. При цьому, з  метою завчасного оформлення перепустки пропонуємо до 15.00 години 14 грудня 2022 року повідомити прізвище, ім’я та по-батькові особи, яка братиме участь у зазначеному засіданні, за телефонами (044) 251-60-05.


У разі зміни дати проведення розгляду справи буде повідомлено про це додатково.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux