Досягнення та плани. Ольга Піщанська розповіла про вдосконалення умов роботи співробітників АМКУ

Опубліковано 24 січня 2022 року о 13:00

Покращення умов праці співробітників Антимонопольного комітету та посилення системи мотивації персоналу є пріоритетною метою. Про це заявила голова АМКУ Ольга Піщанськаперерахувавши зроблене для працівників Комітету у 2021 році. За її словами, авторитет та ефективність будь-якого органу влади починається з якісної роботи кожного окремого співробітника.

«Я очолюю Антимонопольний комітет майже два роки й досі пам’ятаю як вперше побачила тісні, захаращені кабінети наших співробітників, зношену техніку, старі стіни, стоптану підлогу. Все це справляло гнітюче враження. АМКУ в’їхав до будівлі на вул. В. Липківського у Києві у 2005 році. І за 16 років подальшого перебування тут не проводились ані ремонти кабінетів співробітників, ані масштабні закупівлі офісної техніки чи меблів. Люди працювали на морально застарілих комп’ютерах. Справні принтер і ксерокс тут були рідкістю. Постійні перебої зі світлом. Фактично, все трималося на ентузіазмі, враховуючи, що і зарплати співробітників АМКУ раніше були одними з найнижчих серед органів влади зі спеціальним  статусом. Все це значно впливало на роботу Комітету», — зазначила Ольга Піщанська.

Керівниця відомства зауважила, що торік АМКУ закупив персональні комп’ютери, багатофункціональні пристрої для друку, кондиціонери, нові меблі. Розпочалися ремонти у кабінетах співробітників.

«Майже три десятиліття, власне, від самого часу створення, Комітет не мав власної системи конференц-зв'язку та користувався чужою. Однак торік ми закупили необхідну техніку і наразі усі зали Комітету обладнано нашою власною системою. Також стару охоронну сигналізацію приміщень замінено на нову, вперше проведено поточний ремонт ліфтового обладнання.  Проводимо заміну освітлення на енергоощадне. Ще планується закупівля 30 ноутбуків для співробітників, які виїжджають на перевірки та майже  300 блоків безперебійного живлення»», — перерахувала голова АМКУ. 

Ольга Піщанська також зауважила, що на вході у Комітет встановлено нові турнікети, а для відвідувачів у холі будівлі запрацював сенсорний інформаційний термінал, де можна ознайомитись з порядком денним засідань, рішеннями Комітету чи оформити електронне звернення громадян.

«У цьому році оновлення у Комітеті триватимуть. На часі - капітальний ремонт покрівлі, а також - поточний ремонт кабінетів кількох департаментів, будемо ремонтувати дві актові зали та частково - залу засідань Комітету. Це все досить масштабні роботи, що триватимуть близько 6 - 7 місяців», — повідомила Ольга Піщанська.

Вона додала, що з 2020 року простежується позитивна динаміка і щодо зростання рівня заробітної плати працівників Комітету.

«За два останні два роки середня заробітна плата співробітників АМКУ зросла з 15 до 23 тис. грн. Загалом у 2022 році фонд оплати праці складе 210,188 млн грн. Для порівняння, у 2019 він становив 137,211 млн грн. Тобто був на майже  73 млн грн меншим. Але дійсно ринкову заробітну плату в Комітеті очікуємо після прийняття законопроєкту №5431, в якому також буде змінено і підхід до визначення рівня оплати праці», - наголосила голова АМКУ.

Ольга Піщанська підкреслила, що уже  після цих початкових змін можна констатувати значне зростання мотивованості співробітників Комітету та підвищення продуктивності роботи усього органу.

«Нам вдалося зламати систему за якою АМКУ фінансувався по залишковому принципу. Якщо раніше ми мали проблеми з пошуком нових співробітників, то зараз у нас достатньо кандидатів. Працювати у Комітеті престижно. А завдяки високій кваліфікації фахівців, авторитет органу стає беззаперечним», — наголосила Ольга Піщанська.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter



Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux