До уваги товариства з обмеженою відповідальністю «Ю.Ф.» (ідентифікаційний код юридичної особи 30374138)

Опубліковано 28 серпня 2023 року о 17:24

Вимога 

Про надання інформації

Антимонопольний комітет України (далі – Комітет) на підставі статті 7 Закону України «Про Антимонопольний комітет України» та статті 4 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (далі – Закон) здійснює перевірку дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції щодо придбання товариством з обмеженою відповідальністю «РІВНЕ АГРО» (далі – ТОВ «РІВНЕ АГРО») (м. Київ, ідентифікаційний код юридичної особи 43137780) частки у статному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «ТУТОВИЧІ-АГРО» (далі – ТОВ «ТУТОВИЧІ-АГРО») (село Тутовичі, Сарненський р-н, Рівненська обл., ідентифікаційний код юридичної особи 42159603) у товариства з обмеженою відповідальністю «Ю.Ф.» (далі – ТОВ «Ю.Ф.») (м. Київ, ідентифікаційний код юридичної особи 30374138).

За наявною інформацією в Комітеті, вказане придбання відбулось 18.10.2019.

Враховуючи викладене, на підставі статей 16, 22 та 221 Закону України «Про Антимонопольний комітет України», вимагаю у 20-денний строк з дня отримання цього листа надати Комітету наступну інформацію:

1. Вичерпний перелік суб’єктів господарювання, які були пов’язані з ТОВ «Ю.Ф.» відносинами контролю, у розумінні статті 1 Закону (із зазначенням характеру такого контролю: через володіння корпоративними правами (%), через заміщення однією і тією ж особою керівних посад, через пов’язаних фізичних осіб тощо), станом на дату передачі вашим товариством корпоративних прав ТОВ «ТУТОВИЧІ-АГРО» на користь ТОВ «РІВНЕ АГРО». Інформацію надати по кожному суб’єкту господарювання окремо за формою, наведеною у таблиці 1.

Таблиця 1

Опис відносин контролю ТОВ «Ю.Ф.» станом на 18.10.2019

№ п/п

Найменування суб’єкта господарювання

Адреса

(код ЄДРПОУ)

Вид діяльності

(реальний)

Опис зав’язків



























2. Вартість активів та обсяг реалізації суб’єктів господарювання, зазначених у пункті 1 цієї вимоги, за підсумками 2018 року, у тому числі за кордоном. Інформацію надати по кожному суб’єкту господарювання окремо за формою, наведеною у таблиці 2, із копіями підтверджуючих документів (завірених належним чином).

Таблиця 2

Вартісні показники ТОВ «Ю.Ф.», з урахуванням відносин контролю (станом на 18.10.2019), за підсумками 2018 року

Найменування суб’єкта господарювання

Вартісні показники

вартість (сукупна вартість) активів

обсяг (сукупний обсяг) реалізації товарів (робіт, послуг)

тис. грн

тис. євро

тис. грн

тис. євро

всього

у тому числі в Україні

всього

у тому числі в Україні

всього

у тому числі в Україні

всього

у тому числі в Україні













































Всього:










Крім того, Ви можете надати будь-яку іншу інформацію, яка може сприяти повнішому, всебічному та об’єктивному встановленню обставин предмету вимоги.

Відповідь та належним чином завірені копії документів слід надати згідно з нумерацією пунктів цієї вимоги, за Вашим підписом, або підписом уповноваженої Вами особи у паперовому та електронному вигляді. Відповідь та копії документів у електронному вигляді мають бути надані на електронну пошту: [email protected] з накладенням електронного цифрового підпису.

У разі підписання відповіді уповноваженою особою до листа має бути долучено довіреність або інший документ (оригінал або належним чином засвідчена копія), який належним чином посвідчує повноваження особи-підписанта.

Відповідно до статті 22 Закону України «Про Антимонопольний комітет України», вимоги органу Антимонопольного комітету України є обов’язковими для виконання у визначені ними строки. Відповідно до статті 221 цього Закону, суб’єкти господарювання, інші юридичні особи, їх структурні підрозділи, філії, представництва, їх посадові особи та працівники, фізичні особи зобов’язані на вимогу органу Антимонопольного комітету України, голови територіального відділення Антимонопольного комітету України, його територіального відділення подавати документи, предмети чи інші носії інформації, пояснення, іншу інформацію, в тому числі з обмеженим доступом, необхідну для виконання Антимонопольним комітетом України завдань, передбачених законодавством про захист економічної конкуренції.

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 63 Закону України «Про захист економічної конкуренції» суб’єкти господарювання, пов’язані відносинами контролю у розумінні статті 1 цього Закону, зобов’язані забезпечувати обмін інформацією між собою, в тому числі стосовно випадків, передбачених частиною другою статті 22 цього Закону, та вживати інших заходів у такій спосіб та у такому обсязі, які б забезпечували запобігання вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Невиконання суб’єктами господарювання зазначених вимог не звільняє інших суб’єктів господарювання, яким повинна бути надана інформація чи яким повинні були вжити інших заходів, від відповідальності.

У разі надання інформації з обмеженим доступом (зокрема, конфіденційної інформації), необхідно: (1) зазначати, яка саме інформація має обмежений доступ, у тому числі які саме документи або частини документів містять інформацію з обмеженим доступом; та (2) надати обґрунтування щодо віднесення інформації до інформації із обмеженим доступом.

Крім того, Комітету надається неконфіденційна версія документів чи іншої інформації, зокрема з виключеною, зачорненою чи в інший спосіб зміненою інформацією, яка забезпечує достатній її захист та досягнення цілей, передбачених пунктами 2 та 3 частини третьої статті 221 Закону України «Про Антимонопольний комітет України».

Згідно із пунктами 13, 14, 15 статті 50 та статтею 52 Закону, неподання органу Антимонопольного комітету України інформації в установлені строки, подання інформації в неповному обсязі у встановлені строки, подання недостовірної інформації визначається порушенням законодавства про захист економічної конкуренції і тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу у розмірі до одного відсотка доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітній рік, що передував року, в якому накладається штраф.

У разі відсутності можливості надання запитаної інформації у визначений вимогою строк не пізніше ніж за три робочих дні до кінцевої дати надання відповіді, визначеної у цій вимозі, ви можете звернутися до Комітету з обґрунтованим клопотанням про подовження строку на надання інформації на вимогу, із поясненням причин неможливості надання запитуваної інформації у визначений у вимозі строку.

Державний уповноважений застерігає Вас від знищення інформації, яка використовується під час підготовки відповідей на запитання цієї вимоги. Оскільки державний уповноважений може запитувати додаткову або уточнюючу інформацію у межах вжиття заходів державного контролю та/або розгляду інших пов’язаних питань, Ви повинні запобігати знищенню інформації у будь-якому вигляді, яка має відношення до відповідей на поставлені у вимозі питання.


Державний уповноважений Ольга НЕЧИТАЙЛО

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux