До уваги ТОВ «АКМ СЕРВІС ГРУП» та ФОП СТАНЖУРА О.М.

Опубліковано 14 грудня 2023 року о 17:02

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПОПЕРЕДНІХ ВИСНОВКІВ У СПРАВІ 

ПРО ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ЗАХИСТ ВІД НЕДОБРОСОВІСНОЇ 

КОНКУРЕНЦІЇ № 127-26.4/68-22 ІЗ ЗАЗНАЧЕННЯМ ДАТИ, ЧАСУ І МІСЦЯ РОЗГЛЯДУ ЦІЄЇ СПРАВИ 


Відповідно до пункту 26 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 6 травня 1994 року за № 90/299 (із змінами), Антимонопольний комітет України повідомляє наступне.

За результатами розгляду справи № 127-26.4/68-22 про порушення товариством з обмеженою відповідальністю «АКМ СЕРВІС ГРУП» (ідентифікаційний код юридичної особи 38791982) та фізично особою підприємцем СТАНЖУРОМ Олександром Миколайовичем (ідентифікаційний код 2681713512) законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого статтею 151 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, складено подання про попередні висновки від 08.12.2023 № 127-26.4/68-22/372-спр у справі № 127-26.4/68-22. Відповідно до вказаного подання пропонується:


Визнати дії товариства з обмеженою відповідальністю «АКМ Сервіс Груп» (ідентифікаційний код юридичної особи 38791982), у вигляді поширення інформації, що вводить в оману шляхом повідомлення в мережі Інтернет на вебсайті за посиланням https://aquamarket.ua невизначеному колу осіб, щодо води під позначенням Моршинське джерело № 6, об’ємом 18,9 л. неправдивих відомостей: «лікувально-столова питна вода», «унікальна цілюща мінеральна вода», «мінерально-столова питна вода», «унікальна мінеральна вода» та щодо лікувально-профілактичних властивостей цієї води, а саме: «протидія розвитку запальних процесів в шлунково-кишковому тракті, печінці, жовчному міхурі; нормалізація обміну речовин, секреторної, кислотоутворюючої функції шлунка; сприяння антитоксичній діяльності печінки; зниження цукру в крові; поліпшення окислювальних процесів; стимуляція виведення жовчі з організму; виведення радіонуклідів з організму; зміцнення загального імунітету організму; допомагає боротися з ожирінням», що можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання у товариства з обмеженою відповідальністю «АКМ Сервіс Груп» цієї продукції, як такої, що є мінеральною водою, та має лікувальні або профілактичні властивості, порушенням, передбаченим статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції». 

 

За порушення, визначене в пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти на товариство з обмеженою відповідальністю «АКМ Сервіс Груп» штраф у розмірі до п’яти відсотків доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2022 рік. 

 

Визнати дії фізичної особи-підприємця Станжура Олександра Миколайовича (ідентифікаційний код 2681713512) у вигляді поширення інформації, що вводить в оману шляхом повідомлення невизначеному колу осіб на етикетці води під позначенням «Моршинське джерело № 6», об’ємом 18,9 л. неправдивих відомостей, а саме: «вода природна мінеральна столова», «вода природна мінеральна розведена столова», «Моршинське джерело № 6», «Має виражений позитивний вплив на функціональний стан шлунку, печінки, жовчовивідних шляхів, підшлункової залози, кишківника…», «Гарантовано 100% збереження всіх цілющих властивостей природних мінеральних вод», «Світ лікувальних вод», що можуть вплинути на наміри цих осіб придбати цю Воду, як таку, що є водою мінеральною, та має лікувальні або профілактичні властивості, порушенням, передбаченим статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції». 

 

За порушення, визначене в пункті 3 резолютивної частини цього подання, накласти на фізичну особу підприємця Станжура Олександра Миколайовича штраф у розмірі до п’яти відсотків доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2022 рік. 

 

Зобов’язати фізичну особу підприємця Станжура Олександра Миколайовича (ідентифікаційний код 2681713512) припинити порушення, визначене в пункті 3 цього Подання. 


За наявності зауважень чи заперечень щодо викладених у поданні обставин пропонуємо надіслати їх до Антимонопольного комітету України та надати до кожного пункту зауважень чи заперечень належним чином засвідчені копії документів, які їх підтверджують.

Пропонуємо взяти участь у засіданні Антимонопольного комітету України за результатами розгляду справи № 127-26.4/68-22, яке відбудеться 21 грудня 2023 року об 11 годині 30 хвилин за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, 1 поверх, зал засідань.

При цьому слід прибути завчасно за 20 хвилин до початку засідання для оформлення перепустки.

Повноваження представника мають бути підтверджені відповідним документом.

Пропонуємо в строк до 15:00 години 20 грудня 2023 року за тел. (044) 251-60-28 або на адресу електронної пошти [email protected] надати інформацію щодо особи (ПІБ, посада), яка візьме участь у засіданні Колегії.

У разі зміни дати проведення засідання ТОВ «АКМ СЕРВІС ГРУП» та ФОП СТАНЖУР О.М. будуть повідомлені додатково.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux