До уваги коксохімічних підприємств

Опубліковано 16 вересня 2020 року о 15:27

Щодо запропонованих групою Мetinvest зобовʼязань у справі про концентрацію

Комітет здійснює розгляд справи про концентрацію, яка є частиною єдиної транзакції, направленої на набуття компанією «Metinvest B.V.» контролю над групою суб’єктів господарювання, що здійснюють в Україні діяльність у сфері видобутку та реалізації коксівного вугілля, а саме: № 126-25/17-19-ЕКк у вигляді придбання компанією «Metinvest B.V.» (м. Гаага, Нідерланди) частки у статутному капіталі ТОВ «ІНДАСТРІАЛ КОАЛ ХОЛДИНГ»  (м. Київ, Україна), що забезпечує перевищення 50 %  голосів у вищому органі управління товариства.

Матеріалами справи встановлено.

Концентрація відбудеться на ринку коксівного вугілля.

Оцінюючи вплив концентрації на конкуренте середовище цього ринку, Комітетом встановлено наявність можливих негативних ефектів.

Концентрація забезпечить компанії «Metinvest B.V.» опосередкований контроль над: 

  1. ПрАТ «ШАХТОУПРАВЛІННЯ «ПОКРОВСЬКЕ» (м. Покровськ, Донецька обл., Україна);  
  2. ТОВ ЗБАГАЧУВАЛЬНА ФАБРИКА «СВЯТО-ВАРВАРИНСЬКА»  (с. Сергіївка, Покровська обл., Донецька обл., України);
  3. ТОВ «ШАХТОБУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ» (м. Покровськ, Донецька обл., Україна).

Відповідно до частини другої статті 31 Закону України «Про захист економічної конкуренції» (далі – Закон) учасникам концентрацій надано можливість запропонувати пропозиції щодо зобов'язань, які вони готові взяти на себе задля усунення негативного впливу та отримання дозволу на концентрацію.

Компанія Metinvest надала пропозиції такого змісту:

1. З метою пом’якшення потенційного негативного впливу концентрації на конкуренцію на ринку коксівного вугілля, зобов’язати компанію «Metinvest B.V.» (м. Гаага, Нідерланди) протягом трьох років, починаючи з місяця наступного після місяця, у якому буде здійснена концентрація,  у вигляді придбання компанією  «Metinvest B.V.» (м. Гаага, Нідерланди) частки у статутному капіталі ТОВ «ІНДАСТРІАЛ КОАЛ ХОЛДИНГ» (м. Київ, Україна, ідентифікаційний код юридичної особи 41216618), що забезпечує перевищення 50 % голосів у вищому органі управління товариства:

  • не допускати необґрунтованої відмови від реалізації концентрату коксівного вугілля видобутку ПрАТ «ШАХТОУПРАВЛІННЯ «ПОКРОВСЬКЕ» суб’єктам господарювання, не пов’язаним відносинами контролю з учасниками концентрації на момент здійснення концентрації, а саме: за наявності запитів з боку таких суб’єктів господарювання, виражених, у тому числі, в офіційних листах та/або за допомогою засобів електронної пошти, забезпечити реалізацію концентрату коксівного вугілля видобутку  ПрАТ «ШАХТОУПРАВЛІННЯ «ПОКРОВСЬКЕ» у обсязі сукупно не менше 10% (десяти відсотків) загального річного обсягу реалізації концентрату коксівного вугілля видобутку ПрАТ «ШАХТОУПРАВЛІННЯ «ПОКРОВСЬКЕ»;
  • при реалізації концентрату коксівного вугілля видобутку ПрАТ «ШАХТОУПРАВЛІННЯ «ПОКРОВСЬКЕ суб’єктам господарювання, не пов’язаним відносинами контролю з учасниками концентрації на момент здійснення концентрації, застосовувати ринкові ціни.

2. З метою належного інформування Антимонопольного комітету  України  про стан виконання зобов’язань для здійснення відповідного контролю, зобов’язати компанію «Metinvest B.V.» (м. Гаага, Нідерланди) надавати Комітету протягом трьох років, починаючи з наступного року після здійснення концентрації у вигляді придбання компанією Metinvest B.V. (м. Гаага, Нідерланди) частки у статутному капіталі ТОВ «ІНДАСТРІАЛ КОАЛ ХОЛДИНГ» (м. Київ, Україна, ідентифікаційний код юридичної особи 41216618), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства, один раз на півріччя, але в будь-якому разі не пізніше 20 числа другого місяця та 20 числа восьмого місяця календарного року, інформацію про обсяги виробництва та постачання на ринок концентрату коксівного вугілля видобутку ПрАТ «ШАХТОУПРАВЛІННЯ «ПОКРОВСЬКЕ» у натуральному та вартісному виразі, із зазначенням споживачів та цін реалізації.

З метою збирання даних щодо відгуків від інших учасників ринку просимо зацікавлених осіб надсилати інформацію, зауваження та пропозиції стосовно зазначених зобов’язань е/п: [email protected] та поштою до 22 вересня 2020 року.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux