Делегація конкурентного відомства Румунії та керівництво АМКУ зустрілися з представниками Офісу Президента

Опубліковано 20 жовтня 2021 року о 18:27

Офіс Президента є важливим партнером у процесі впровадження в Україні європейських стандартів державної допомоги. На цьому наголосила під час зустрічі з керівництвом Антимонопольного комітету України та Ради з питань конкуренції Румунії заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Свириденко. Вона подякувала європейським колегам за підтримку України в процесі впровадження порівняно нового для нашої країни механізму держдопомоги.

Також Юлія Свириденко відзначила, що інструмент держдопомоги є одним з ключових елементів у процесі євроінтеграції та засвідчила позицію України й особисто Президента щодо обов’язкового та вчасного узгодження законодавства у цій сфері з європейськими стандартами.

Заступниця керівника Офісу Президента також підкреслила важливість співпраці з Комітетом в рамках багатьох загальнодержавних проєктів, таких як, наприклад, «Дія Сіті».  

Своєю чергою голова АМКУ Ольга Піщанська зазначила, що наразі вдалося відчутно збільшити ступінь розуміння органами державної влади необхідності та важливості дотримання законодавства щодо державної допомоги. За її словами, на сьогодні одним з важливих завдань залишається ухвалення критеріїв щодо надання держдопомоги та законопроєкту №5648 «Про внесення змін до Закону «Про державну допомогу суб’єктам господарювання». 

«Тут ми також сподіваємося на підтримку Офісу Президента. Адже чимшвидше ми почнемо максимально виважено розраховувати ефективність державної допомоги, тим більше буде економити та заробляти держава. Важливо, що імплементація відповідного законодавства значно покращить нашу співпрацю з ЄС», - зазначила голова АМКУ.

Підсумовуючи зустріч президент Ради з питань конкуренції Румунії Богдан Кіріцою висловив задоволення з приводу наявності значної політичної волі в Україні щодо намірів впровадити європейські принципи держдопомоги.

«Інструмент державної допомоги хоча і накладає певні обмеження та водночас він є важливим у процесі пріоритизації державних витрат. Він робить їх більш ефективними. Румунія пройшла дуже схожий з Україною шлях імплементації, ми мали схожі виклики, однак уже близько 20 років успішно працюємо в рамках цих правил», - зазначив президент Ради з питань конкуренції Румунії.

Нагадаємо, делегація конкурентного відомства Румунії перебуває в Україні з кількаденним візитом. У складі делегації також прибули генеральний секретар Ради з питань конкуренції Румунії Ден Піку та директор департаменту державної допомоги Ради з питань конкуренції Румунії Еліс Барбулеску.У березні 2021 року представники АМКУ, Верховної Ради та Секретаріату Кабінету Міністрів відвідали Румунію в рамках навчальної поїздки, присвяченої практиці застосування правил державної допомоги.


Оберіть зручний ЗАСТОСУНОК - дізнавайтеся НОВИНИ першими

Facebook / Telegram / Instagram / Twitter 


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux