Через діалог до здорової конкуренції. Відбувся VII Ukrainian Antitrust Forum

Опубліковано 26 травня 2021 року о 20:22

 Антимонопольний Комітет України налаштований на відкритість та конструктивну співпрацю з бізнесом. Таким є головний месидж, що звучав від представників АМКУ під час VII Ukrainian Antitrust Forum 26 травня у Києві.


У заході взяла участь голова Комітету Ольга Піщанська та керівництво Комітету: державна уповноважена Комітету Анжеліка Коноплянко, директорка Департаменту моніторингу і контролю державної допомоги Оксана Дягілєва, директорка Юридичного департаменту Ганна Кривошей, начальник Управління економічного аналізу Владислав Крижній, директорка Департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери, фармацевтики та рітейлу Юлія Янова та начальниця Управління розслідувань недобросовісної конкуренції Комітету Людмила Шурховецька.

Серед інших учасників – представники найбільших вітчизняних та закордонних компаній, судді, народні депутати України, юристи та ін.

Формат заходу передбачав не лише виступи, а й безпосередню можливість ставити запитання спікерам, ведення дискусій та обміну досвідом. 

Присутні мали змогу поспілкуватися в рамках таких панелей як розвиток конкуренційного середовища, актуальні напрями правозастосування, державна допомога, антимонопольні розслідування, дозволи на концентрацію та методологічні основи захисту конкуренції.

«Антимонопольний комітет України у такому широкому складі виходить на діалог зі спільнотою, щоб засвідчити нашу налаштованість на відкритість і співпрацю з усіма сторонами. Адже у результаті виграють усі: бізнес більше дізнається про наші підходи, відтак зможе уникнути помилок. Своєю чергою АМКУ вдосконалює методи роботи та реалізує свою функцію з адвокатування», - розповіла Ольга Піщанська.

Водночас голова АМКУ наголосила, що з кожним роком методи роботи Комітету все більше наближаються до передової світової практики оцінки порушень. Водночас, за її словами, прогресує і конкурентна спільнота – росте  кількість вузькопрофільних фахівців та змінюються у позитивний бік бізнес-підходи.  

Учасники форуму, зокрема - і представники компаній щодо яких АМКУ вів чи веде розслідування, висловили задоволення рівнем організації заходу,  відкритістю АМКУ та підтвердили бажання співпрацювати з Комітетом задля розвитку здорового конкурентного середовища в Україні.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux