АМКУ з громадськістю обговорили проекти документів з питань державної допомоги суб'єктам господарювання

Опубліковано 30 березня 2017 року о 16:23

В Антимонопольному комітеті України відбулись громадські обговорення проектів постанов КМУ щодо визначення критеріїв оцінки допустимості окремих категорій державної допомоги та проекту Закону України щодо приведення деяких законів України у відповідність із законодавством про держдопомогу.

Заходи відбулись впродовж 20-28 березня 2017 року, згідно з графіком.

Під час громадських обговорень зацікавлені сторони висловили свої пропозиції та зауваження до зазначених проектів, які раніше було оприлюднено на офіційному веб-порталі Комітету.

Пропозиції, зокрема, стосувались термінологічного апарату, особливостей застосування критеріїв у певних обставинах та сфери їх дії, узгодження критеріїв з чинним законодавством України.

В громадських обговореннях взяли участь всі бажаючі, включаючи представників органів влади, експертного та бізнес-середовища. Консультативну допомогу під час обговорень надавала європейський експерт із державної допомоги Дайга Лагздіна.

За результатами громадських обговорень проекти постанов Кабінету Міністрів України щодо визначення критеріїв оцінки допустимості окремих категорій державної допомоги, а також проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність із законодавством про державну допомогу суб’єктам господарювання" буде доопрацьовано Комітетом та внесено на розгляд Кабінетові Міністрів України.

              

Нагадаємо, що вже через 125 днів, 02.08.2017, у повному обсязі набере чинності Закон України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання", відповідно до якого надання нової державної допомоги буде можливим лише за умови здійснення Уповноваженим органом попередньої оцінки її допустимості для конкуренції.

Також з набранням Законом чинності розпочнеться інвентаризація та перегляд умов надання усієї існуючої станом на 02.08.2017 державної допомоги.

Прийняття Комітетом, як Уповноваженим органом з питань державної допомоги рішень щодо допустимості державної допомоги для конкуренції буде здійснюватись, зокрема, на підставі обговорених критеріїв.

Умови надання існуючої державної допомоги мають бути приведені у відповідність до законодавства. За інших обставин надання такої допомоги має бути припинено.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux