АМКУ викрив змову на закупівлях для «Придніпровської залізниці» та аеропорту «Одеса»

Опубліковано 01 червня 2023 року о 17:39

Антимонопольний комітет України визнав наявність змови між ТОВ «Укрспецбуд+» і ТОВ «Центр безтраншейних технологій та комунікацій» під час їх участі у 2018 році у трьох процедурах закупівель робіт з переоснащення та реконструкції об’єктів.

Мова йде про такі закупівлі:

- № UA-2018-02-09-002368-a: «Технічне переоснащення лінії зв’язку на дільниці Запоріжжя-Комиш Зоря (156км)» (Будівництво трубопроводів, ліній зв’язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь), проводилася Регіональною філією «Придніпровська залізниця» ПАТ «Українська залізниця».

- № UA-2018-03-29-000623-c: «Технічне переоснащення лінії зв’язку на дільниці Запоріжжя-Комиш Зоря (156км)», проводилася Регіональною філією «Придніпровська залізниця» ПАТ «Українська залізниця».

- № UA-2018-03-05-000586-b: «Проектні роботи з розробки робочих проектів зовнішнього електропостачання по об’єкту: «Реконструкція, будівництво аеродромного комплексу комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса», проводилася ДП «Дирекція з будівництва міжнародного аеропорту «Одеса».

Дослідивши обставини справи Антимонопольний комітет України встановив, що вказані суб’єкти господарювання узгодили між собою умови участі у торгах, завдяки чому конкуренцію між ними було усунуто.

Відтак, Комітет рішенням від 1 червня 2023 року визнав, що ТОВ «Укрспецбуд+» і ТОВ «Центр безтраншейних технологій та комунікацій» вчинили порушення, передбачені пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», що полягають у спотворенні результатів торгів. За це на відповідачів накладено штрафи на загальну суму 1 271 424 грн.

При цьому, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можна ознайомитися за цим посиланням на сайті АМКУ (постійно оновлюється).



Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux