АМКУ залишив без змін рішення Східного МТВ щодо змови на закупівлях продуктів для дитсадків Сєвєродонецька

Опубліковано 17 серпня 2023 року о 16:53

17 серпня 2023 року за результатами перевірки Антимонопольним комітетом України рішення адміністративної колегії Східного міжобласного територіального відділення від 26.10.2021 № 70/123-р/к було прийнято рішення залишити його без змін.

Зазначеним рішенням адміністративної колегії Східного МТВ дії
ФОП Головач О.В. і ФОП Конєв І.М., під час їхньої участі у п’яти процедурах торгів з загальною очікуваною вартістю 10 390 000 грн,  було визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій. Мова йде про закупівлі м’ясних продуктів для дитячих дошкільних закладів на 2021 рік, що проводилися відділом освіти Військово-цивільної адміністрації м. Сєвєродонецьк Луганської області.

Відділення довело, що відповідачі змовилися під час підготовки та участі у зазначених торгах та оштрафувало обох на загальну суму 431 225 грн: за кожне порушення по 68 тис. грн - ФОП Головач О.В. та по 18,245 тис. грн - ФОП Конєв І.М.

Відповідачі, не погодившись з рішенням адміністративної колегії Східного МТВ, звернулись до Комітету із заявами про перевірку рішення у порядку статті 57 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

За результатами перевірки рішення Комітетом було встановлено, що викладені у ньому висновки адміністративної колегії Східного МТВ АМКУ відповідають обставинам справи, рішення прийнято при повному з’ясуванні та доведенні обставин, що мають значення для справи, норми матеріального та процесуального права також було застосовано правильно. Відповідно, Комітет не вбачає підстав для скасування рішення № 70/123-р/к.

Нагадуємо, також, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

З відповідними Зведеними відомостями щодо спотворення результатів торгів можна ознайомитися за цим посиланням на сайті АМКУ (регулярно оновлюється). 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux