АМКУ та SESAR провели у Харкові тренінг щодо надання державної допомоги

Опубліковано 28 квітня 2021 року о 12:12

За сприяння місцевої влади, АМКУ та проєктом ЄС «Підтримка Антимонопольного комітету України у впровадженні правил державної допомоги» (SESAR) у Харкові 27 квітня було проведено тренінг щодо впровадження правил надання державної допомоги. 

У ньому взяли участь представники структурних підрозділів Харківської міської ради, численних територіальних громад, працівники Східного міжобласного територіального управління АМКУ та місцевих комунальних підприємств.

Головна мета заходу – роз’яснити особливості застосування Закону «Про державну допомогусуб’єктам господарювання», прийнятого на виконання умов Угоди про Асоціацію Україна-ЄС.

З огляду на карантинні обмеження, більшість слухачів узяли участь у тренінгу онлайн. Загалом – близько 80-ти осіб. 

Під час заходу учасники також мали змогу задавати запитання та з допомогою експертів АМКУ і Проєкту проаналізувати кожну конкретну ситуацію, отримати практичні поради і консультації.

«У рамках нашої співпраці з проектом SESAR ми вже провели два аналогічні тренінги: у Львові і Хмельницькому. Вони, як і сьогоднішній наш захід, показали існування великої потреби у отриманні такого роду консультацій. Так само і велика кількість справ про державну допомогу в АМКУ свідчить про нагальну потребу у посиленні адвокації з цього питання», - розповіла голова АМКУ Ольга Піщанська. 

Вона зазначила, що з огляду на це Комітет намагається проводити подібні тренінги майже щомісяця.

«Задля посилення цього напрямку та економії часу надавачів державної допомоги минулого року ми почали залучати до цієї роботи ще й наші територіальні відділення. Закон не дозволяє тервідділенням Комітету розглядати нотифікації. Це може робити виключно центральний апарат АМКУ. Натомість територіальні відділення беруть активну участь у роз’яснювальній роботі, консультуванні надавачів держдопомоги тощо», - повідомила директорка Департаменту моніторингу і контролю державної допомоги Оксана Дягілєва.

«Оскільки тема державної допомоги є досить складною та відносно новою для України, ЄС виділяє кошти для надання технічної підтримки з цього питання АМКУ, як уповноваженому органу у сфері державної допомоги. Свого часу моя рідна країна – Румунія, теж проходила аналогічний шлях і зараз ми є членами ЄС. Сподіваюся, що завдяки нашим спільним зусиллям, Україна теж стане членом Європейського Союзу», - заявив керівник проєкту ЄС «Підтримка Антимонопольного комітету України у впровадженні правил державної допомоги» Штефан Сабау.

По завершенню тренінгу його учасники отримали відповідні сертифікати.

Напередодні, 26 квітня відбулася зустріч керівництва Антимонопольного комітету України та представників Проєкту з головою Харківської ОДА Айною Тимчук, головою Харківської облради Артуром Товмасяном, першим заступником голови Харківської міськради Олександром Новаком та ін.



Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux