АМКУ проводить опитування про надання дозволу на узгоджені дії у вигляді створення Онлайн-платформи для збирання використаної тари з-під засобів захисту рослин

Опубліковано 22 липня 2020 року о 16:00

Антимонопольним комітетом України розглядається заява товариств з обмеженою відповідальністю «АДАМА УКРАЇНА», «АРІСТА ЛАЙФСАЙЄНС Україна», «БАЙЄР», «БАСФ Т.О.В.», «НУФАРМ Україна», «САММІТ-АГРО ЮКРЕЙН», «СИНГЕНТА», «ФМС Україна» (всі – м. Київ, Україна) та «ЄВРОПЕЙСЬКОЇ БІЗНЕС АСОЦІАЦІЇ» про надання дозволу на узгоджені дії у вигляді створення вказаними суб’єктами господарювання спільної Онлайн-платформи, яка дасть можливість покращити ефективність збирання використаної тари з-під засобів захисту рослин (далі – ЗЗР) для її перероблення, утилізації в Україні».

Онлайн-платформа, що буде створена у рамках реалізації Проєкту «Відповідальна утилізація використаної тари з-під ЗЗР» (далі – Проєкт), є веб-майданчиком, за допомогою якого Кінцеві споживачі ЗЗР зможуть створювати заявки на збір тари з-під ЗЗР, а Ліцензіати – отримувати сповіщення про такі заявки та зв’язуватися з Кінцевими споживачами для збору такої тари. Доступ до Онлайн-платформи будуть мати Ліцензіати, Кінцеві споживачі, Координатор Підкомітету та Учасники. При цьому загальний доступ до Онлайн-платформи, де буде розміщуватися інформація про Проєкт, цілі, Учасників тощо, буде безкоштовним. У свою чергу, доступ до різних розділів і функцій Онлайн-платформи буде обмежений в залежності від типу користувача та його потреб.

Ліцензіати – які мають/матимуть реальну можливість здійснювати відповідну діяльність зі збирання, перевезення, зберігання, перероблення, та утилізації використаної тари з під ЗЗР (за рахунок власного обладнання/інфраструктури та або субпідрядників.)

Кінцеві споживачі – агрохолдинги, фермерські господарства, дрібні аграрії, насіннєві заводи.

Головна ціль платформи – надати Кінцевим споживачам можливість в онлайн режимі залишати заявки для ліцензіатів на вивезення використаної тари з під ЗЗР, а Ліцензіатам оперативно реагувати на такі заявки.

ЄБА разом з учасниками Проєкту затвердять та оприлюднять недискримінаційні вимоги до Ліцензіатів.

ЄБА та учасники Проєкту на прозорих умовах оберуть кандидата на посаду Координатора Підкомітету ЄБА, який буде здійснювати координацію реалізації Проєкту.

Координатор Підкомітету укладе договір з Ліцензіатами та договори з компанією переможцем що здійснюватиме розробку та хостинг онлайн платформи.

Уся статистика щодо збору та утилізації тари в розрізі компаній буде доступна лише Координатору Підкомітету, який буде надавати дані кожному Учаснику Проєкту окремо лише в розрізі такого Учасника.

Дії у вигляді створення зазначеної платформи є узгодженими діями відповідно до статті 5 Закону України «Про захист економічної конкуренції» і потребують отримання попереднього дозволу органів АМКУ.

Враховуючи зазначене, просимо висловити свої зауваження і міркування щодо зазначених узгоджених дій та оцінки їх впливу на зазначені ринки. Відповідь обов’язково повинна бути обґрунтованою.

Всі відповіді Ви можете направляти на електронну адресу: [email protected] до 12.08.2020.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux