АМКУ ДОСЛІДЖУЄ СТАН КОНКУРЕНТНОГО СЕРЕДОВИЩА НА РИНКУ СЕРТИФІКАЦІЇ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

Опубліковано 10 червня 2016 року о 12:57

Антимонопольний комітет України проводить дослідження щодо порядку призначення Міністерством інфраструктури України органів із сертифікації відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2011 № 738 «Деякі питання сертифікації транспортних засобів, їх частин та обладнання».

Метою проведення дослідження є визначення стану конкурентного середовища на ринку сертифікації транспортних засобів, виявлення і визначення наявних проблем, які перешкоджають розвитку конкуренції, забезпечення контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції та, за необхідності, підготовка за результатами дослідження пропозицій та вжиття відповідних заходів, спрямованих на розвиток конкуренції на ринку сертифікації транспортних засобів.

Просимо суб’єктів господарювання та потенційних учасників ринку сертифікації транспортних засобів до 11 липня 2016 року на електронну адресу Комітету: [email protected] надсилати інформацію, яка допоможе органам Комітету під час дослідження. Інформація буде перевірена та за доцільності врахована при визначенні заходів, необхідних до вжиття за результатами дослідження.

Нагадуємо, відповідно до внесених змін постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 № 1197 повноваження щодо призначення органів із сертифікації у сфері колісних транспортних засобів передано від Міністерства економічного розвитку та торгівлі України до Міністерства інфраструктури України.

«Після набрання чинності вищезазначених змін до Комітету почали надходити скарги, а у засобах масової інформації з’являтись публікації щодо порушення Міністерством інфраструктури України прав органів з оцінки відповідності, які до внесення змін були призначені Міністерством економічного розвитку та торгівлі України на обов’язкову сертифікацію транспортних засобів. За інформацією, яка надходить до Комітету, Міністерством інфраструктури України, за відсутності затвердженої процедури, було призначено лише шість органів з оцінки відповідності. При цьому органами з реєстрації транспортних засобів не приймаються сертифікати відповідності на транспортні засоби, видані уповноваженими органам, внесеними до реєстру державної системи сертифікації «УкрСЕПРО». Інформація про нових «призначених» органів з сертифікації доведена до Головного сервісного центру МВС України листом Міністерства економічного розвитку та торгівлі України», - зазначає державний уповноважений Комітету Агія Загребельська.

На думку заявників в діях обох Міністерств вбачаються ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних дій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux